Frizeri otkrivaju svoje trikove: Kosa će vam biti čista i bujna danima

143665_shutterstock-137477453_ff.jpg

Što ćešće perete kosu, to se brže masti. Kim Kardašijan tvrdi da kosu pere na svakih pet dana.

“Prvog dana počinjemo sa natapiranom kosom. Drugog dana mi frizer napravi neobaveznu frizuru. Trećeg dana mi ispravi kosu. Četvtog dana nosim konjski rep. Petog dana operem kosu.”

Frizeri takođe imaju svoje tajne i trikove i danas smo za vas sakupili ukupno 9 takvih, kao i bonus trik na kraju teksta.

1. Nanesite šampon kao profesionalac

1. Podesite temperaturu i nakvasite kosu dovoljno.
2. Istisnite šampon (u veličini većeg novčića) na dlanove i protrljajte. Nanesite šampon kružnim pokretima, pomjerajući se od vrha glave ka dnu.
3. Ispiranje zahtijeva više vremena nego šamponiranje. Stilisti preporučuju da ispirate kosu 5 minuta. Ostaci šampona ubijaju sjaj kose i izazivaju nastanak peruti.
4. Takođe je preporučljivo da ispiranje završite hladnom vodom. Ovo će ojačati kosu i dati joj sjaj.

2. Planiranje frizure

Planiranje frizure poštedjeće vas čestog pranja kose i omogućiti da izgledate sjajno svaki dan.

3. Tinktura od žalfije

Ova tinktura pomaže protiv masne kose, normalizuje rad žlijezda, liječi upale i smiruje kožu. Potrebne su vam 4 kašike suve žalfije i litar vode. Pripremite je kao čaj i kada se prohladi, isperite čistu kosu njome (potom možete isprati hladnom vodom).

4. Raspored pranja

Ako perete kosu svakodnevno, počnite polako da mijenjate ovu naviku. Vremenom će i lojne žlijezde smanjiti lučenje.

5. Koristite suvi šampon prije vježbanja

Beskorisno je upotrijebiti suvi šampon poslije vježbanja, jer će kosa samo izgledati masnije. Bolje nanestite suvi šampon prije kako bi apsorbovao znoj.

6. Mijenjanje jastučnica

Vrlo je korisno i prijatno da spavate na čistim jastučnicama. One vremenom sakupljaju mrtve ćelije, ostatke šminke i stvaraju pogodno okruženje za bakterije. Kako biste podržali zdravlje kože i kose, mijenjajte jastučnice bar jednom nedjeljno. Ako imate masnu kosu, onda najmanje dvaput.

7. Limunada za kosu

Limunada pomaže u borbi protiv masnoće i čini vašu kosu svježom i bujnom, a daje joj i sjaj. Iscijedite jedan limun u litar vode i isperite kosu. Činite to polako i uz masažu korijena rukom.

8. Visoke frizure

Visoko podignuta kosa čini da duže ostane čista. Ako ste kod kuće, vežite visoki rep i pustite kosu prije odlaska u krevet. Ovaj trik će kosi dati i dodatni volumen.

9. Njega kože glave

Maske i balzami uglavnom se nanose samo na korijen. Ipak, postoji izuzetak, a to je maska za njegu kože glave. Koristite je u kombinaciji sa pilingom. Hidrirana koža neće lučiti višak masnoće. Masku nemojte nanijeti na vrh glave, već duž razdeljka.

10. Bonus: test zdravlja kose

Iščupajte jednu dlaku i stavite je u čašu punu vode. Ako ostane na površini, vaša kosa je zdrava. ako potone, oštećena je i potrebna joj je dodatna njega.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!