Izbor mis Amerike ukida kategoriju „bikini“

Organizatori izbora za mis Amerike ukinuli su kategoriju takmičenja u kupaćim kostimima, uz obrazloženje da se učesnice više ne ocjenjuju na osnovu njihovog izgleda.

(ilustracija/Wikimedia)Foto: (ilustracija/Wikimedia)

To takmičenje je počelo prije skoro 100 godina u Atlantik Sitiju kao takmičenje ljepotica u kupaćim kostimima s ciljem da se privuku turisti u grad u Nju Džersiju, navodi Asopšiejktid pres.

U poslednje vrijeme, međutim, pojavio se otpor takmičenju u kupaćim kostimima, a u manjoj mjeri i nastupima u večernjoj toaleti, za šta neki kažu da je zastarjelo.

Skandal s imejlovima bivših zvaničnika izbora za mis Amerike u kojima su vrijeđali inteligenciju, pojavu i seksualne živote ranijih pobjednica doveo je do promjena na vrhu u organizaciji i sada tri najviša položaja drže žene.

Grečen Karlson, bivša mis Amerike, koja je na čelu borda povjerenika takmičenja, danas je najavila ukidanje nadmetanja u kupaćim kostimima.

„Nećemo vas ocjenjivati na osnovu vašeg izgleda, zato što nas interesuje ko ste vi“, rekla je on.

Karslon, zbog čije je tužbe za seksualno uznemiravanje ostavku podnio bivši predsjednik Foks njuza Rodžer Ajls, rekla je da su se potencijalne takmičarke žalile da ne žele da izlaze u kupaćim kostimima i s visokim potpeticama.

Upitana da li strahuje da bi mogli pasti televizijski rejtinzi takmičenja, Karlson je rekla da ne, pošto dio s kupaćim kostimima nije bio najgledaniji segment i da su gledaoci bili zainteresovaniji za nadmetanje u talentima.

Promjena u izboru za mis Amerike počeće od ove godine 9. septembra.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar