Kazniti Lagerfelda zbog vrijeđanja

Njemački dizajner i kreativni direktor modne kuće „Šanel“, Karl Lagerfeld, osim po kreacijama poznat je i po oštrom jeziku.

Foto: „Karl Lagerfeld, osim po kreacijama poznat je i po oštrom jeziku“ (Foto: AP)

Francuski modni magazin „Numero“ objavio je intervju sa Lagerfeldom u kojem kreator manekenke naziva „glupim, otrovnim i gadnim stvorenjima“.

Na svom sajtu magazin citira Lagerfelda koji je rekao i da manekenke koje ne žele da skinu svoj veš tokom fotografisanja, treba da se pridruže kaluđericama.

Zato se oglasilo i Udruženje modela, organizacija koja se bavi pravima manekena i manekenki, boljim uslovima rada i većim platama.

Osnivačica udruženja Sara Zif je rekla da su Lagerfeldove izjave oličenje seksualnog uznemiravanja i zloupotrebe u modnoj industriji.

Zif je pozvala na akciju protiv Lagerfelda zbog uvreda koje je uputio modelima u intervjuu za magazin „Numero“.

Foto: „Kreator se nije ustezao da komentariše i slavne osobe koje su pokušale estetskim zahvatima da ublaže proces starenja“ (Foto: AP)

Lagerfelda je već tužilo Udruženje žena sa istaknutim oblinama, ali se kreator, koji je i sam smršao 47 kilograma, zbog toga nije potresao.

„Pogledajte turiste na ulici, sa stomacima poput trudnica. Gospoda u godinama koja se oblače kao njihovi unuci, a salo se preliva preko farmerki. Zapustiti se do te mjere je nekorektno i ne osjećam se krivim kad to kažem“, govorio je Lagerfeld.

Kreator se nije ustezao da komentariše i slavne osobe koje su pokušale estetskim zahvatima da ublaže proces starenja.

„Najgore su plastične operacije i zahvati na usnama“, izjavio je slavni dizajner za „Cajt Onlajn“.

„Sve te vještačke usne izgledaju kao da su letjele kroz vjetrobransko stalo, a zatim ih je neko vrlo neprofesionalno vratio na mjesto. Ni od čega ne izgledate toliko starije, nego od po pokušaja da izgledate mlađe“, kaže Lagerfeld.

Kreator se nije oglašavao povodom izjave osnivačice Udruženja modela o najnovijim komentarima na račun manekenki.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar