Legendarna Koko Šanel: Ovako je govorila o savršenom stilu

60884_koko-sanel_ls.jpg

Koko Šanel je sada već bezvremeni simbol za klasični stil i dobar ukus i nikada se nije ustručavala da dijeli modne savjete, piše Elle.

Čuvena dizajnerka i osnivačica modne kuće Šanel imala je izuzetno jako mišljenje o tome kako bi žena trebalo i kako ne bi trebalo da se oblači: od toga koji detalj će učiniti vaš stajling istaknutim, pa sve do toga šta je ok, a šta nije ok da nosite ukoliko želite da vas drugi shvate ozbiljno.

Mnoga od ovih pravila i dalje se pripisuju prepoznatljivom Šanel stilu kakav je i danas.

Iako su njena zapažanja o stilu i modi bila uvijek neporecivo iskrena (karakteristika koju njen nasljednik Karl Lagerfild i te kako održava u životu) i danas možemo mnogo da naučimo iz ovih savjeta.

Štaviše, moguće je izgraditi kompletan stajling na osnovu njenih viđenja mode.

-Jedan dobar garderober trebalo bi da sadrži: crne i bijele komade odjeće, kvalitetne cipele, mnoštvo haljina, jednostavne, ali dobro skrojene komade.

-Jednostavnost je ključ istinske elegancije.

-Žena sa dobrim parom cipela nikada ne može da bude ružna.

-Žene razmišljaju o svim bojama, osim o odsustvu boje. Ja bih rekla da crna boja posjeduje sve, bijela takođe. Njihova ljepota je apsolutna. To je čista harmonija.

-Moda ja poput arhitekture: Sve je u dobroj proporciji.

-Potražite ženu u haljini. Ako na tom mjestu nema žene, neće biti ni haljine.

-Ne razumijem kako žena može napustiti kuću, a da se barem malo ne sredi. Ako ni zbog čega drugog, a onda iz pristojosti. I na kraju, nikada ne znaš: možda baš tog dana imaš susret sa sudbinom. A za sudbinu je važno biti sređen koliko god je to moguće.

-Obucite se traljavo i svi će se sjećati te haljine; obucite se besprekorno i svi će se sjećati žene u toj haljini.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!