One su glamurozne bake i modne ikone

LK_5_104-e1530880150948.jpg

Kada se govori o influenserkama, Instagramu, modnim ikonama, uvijek svi pomisle na mlade žene, uglavnom milenijalke, odnosno one koje su rođene kasnih osamdesetih i devedesetih godina. Međutim, i starije dame, sve više pronalaze svoj put na društvenim mrežama.

Njih nekoliko potpuno su zaludjele internet, a otvoreno pokazuju da život ne staje poslije 60. godine. Bilo da su udate ili ne, rade ili uživaju u svojim penzinerskim danima, većina njih su bake, a na Instagramu imaju horde sledbenika. I to ne zbog savjeta o zimnici, već zbog životnog stila i modnog ukusa.

One mijenjaju sliku toga kako bi stvarnost trebalo da izgleda i kako bi u starosti žena trebalo da se osjeća.

Lin Slejter (64) profesorka je na Univerzitetu Fordham u Njujorku, a široj javnosti je poznata kao Instagram idol. Ima stotine pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

“Nemam 20. Ne želim ni da imam 20, ali sam nevjerovatno kul. To pomislim kada objavljujem sliku”, rekla je ona, piše Independent.

“Nećemo biti stare ženice koje sjede u staračkom domu s ljubičastom kosom od ehotona”, rekla je Dženi Ki (71).

Kada pomislite na baku sigurno pomislite na štrikanje džempera i pravljenje džema, ali ne i kada je Dženi u pitanju. Dženi se bavi dizajnom, a njeni pratioci na Instragramu oduševljeni su njenim stilom.

“Ako ćemo da budemo u staračkom domu pušićemo svoju marihuanu, jesti svoju zdravu hranu i imati odličan stil”, njen je plan za budućnost, koji se ne uklapa u stereotipe.

Stil i gracioznost nemaju apsolutno nikakve veze sa godinama, a to je pokazala i nekadašnja Plejbojeva zečica, koja je zagazila u devetu deceniju života.

Dori Džejkobson (83) na svom Instagramu reklamira donji veš i pokazuje kako da se oblačite moderno i s ukusom i u trećoj životnoj dobi.

“Nosite ono što vam se sviđa, ‘prikladno za godine’ s tim nema nikakve veze”, poručuje ona.

Bilo da nosi šarene džempere, oskudne kupaće kostime ili roze majicu s natpisom “Budi dr**a, radi što god hoćeš”, Ven Vinkl je stekla kultni status, a slijedi je više miliona ljudi na Instagramu.

Ambasadorka je velikih brendova za njegu kose, tijela i svjetski poznatog proizvođača votke. Da, da votke.

A šta ćete vi da radite u svojim devedesetim?

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!