Performans „Shall we“ u srijedu u Podgorici

#BudoTomović #ModniDetalj

Scensko-modni performans „Shall we“, autorke Vere Šoškić, biće održan u srijedu, 23.novembra, u sali DODEST Kulturno-informativnog cetra „Budo Tomović“, sa početkom u 21 sat.

Biće predstavljeno 30 unikatno pletenih šalova

Vera Šoškić, kostimograf, modni dizajner i stilista, karijeru je započela u modnom studiju CLICK u Beogradu. Učestvovala je na desetak kolektivnih modnih revija i dizajnirala kostime za 15 pozorišnih predstava. Radila je i na filmu, TV dramama i brojnim spotovima. Stilista je Radio Televizije Crne Gore.

Iz KIC-a „Budo Tomović“ je najavljeno da će autorka u okviru scensko-modnog performansa „Shall we“ predstaviti 30 unikatno pletenih šalova.

Pored vune, u kreiranju šalova autorka koristi i druge materijale: organdin, saten… Kombinovanjem atraktivnih materijala i stilova, tretira šal ne samo kao odjevni predmet, već i kao visoko estetizovan modni detalj koji daje poseban pečat zimskoj odjevnoj kombinaciji.

Performans će biti neobičan i zbog toga što šalove neće nositi manekeni, već poznata lica iz medija. Većina šalova je namijenjena ženama, mada pojedine modele mogu nositi i muškarci. Pletenina je opet u trendu, pa preformans „Shall we“ prati aktuelna zbivanja na modnoj sceni.

Predstavljanje šalova pratiće projekcija foto i video materijala, kao i izvođenje muzičkih numera uživo.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!