Prošlo je vrijeme prenaglašenosti

#Moda #KristinaSavićVuković #Šminkerka

Untitled-18.jpg

Mejkap artist Kristina Savić-Vuković ljubav prema šminkanju pretvorila je u unosan posao, a iako se ovim pozivom profesionalno bavi relativno kratko, na biografiji bi joj pozavidjeli mnogi. Osim revija, njena uža specijalnost je i priprema aktera za muzičke spotove.

“Prve profesionalne korake napravila sam na reviji dizajnera Igora Todorovića, koju je radio tim škole šminkanja Snežane Karović, čiju sam školu završila i gdje trenutno radim kao asistent. Od revije koja je bila u aprilu pa do danas kao mejkap artist potpisala sam četiri muzička špota (Tropico bend Haluciniram, Bob Radivojević Numero Uno, Buba Coreli Usta na usta i Daca Bojanić Opet ja). Uporedo sam se trudila da se dodatno usavršavam, te sam tako upisala školu usavršavanja i ispratila neke od master časova održanih kod nas”, ispričala je Savić-Vuković za Dnevne novine, dodajući da veliku zahvalnost duguje Snežani Karović, koja je prepoznala njen talenat i nakon završene škole pozvala je da bude asistent.

Kada je u pitanju brend, kaže da joj je jako teško da izdvoji jedan, ali da se njene mušterije pouzdaju u njen izbor.

“Moji favoriti su Laura Mercier, Makeup forever, Too faced, Chanel, Anastasia Beverly Hills, YSL i svima dobro poznat i najtraženiji MAC. To su samo neka od imena koja možete pronaći u mojim koferima za šminku. Naravno, sva ova imena su u nečemu bolja od drugih, zato je i naša šminka raznovrsna. Klijenti sa kojima radim su oni koji su se prepoznali u mom načinu rada, da kažem mom stilu”, pojašnjava ona, dodajući da se u današnje vrijeme trendovi mijenjaju nevjerovatnom brzinom, ali da sve varira od prilike.

“Meni je uvijek važno da znam za koju se priliku spremaju, šta vole i šta će obući. Sve to diktira kako ćemo se šminkati tog dana, npr. nikako ne želite otići na dječji rođendan sa nekom jakom i pretjeranom šminkom usred dana. Nevjerovatno je koliko se trendovi brzo mijenjaju. Ovo je era društvenih mreža, Instagrama prije svega, trendovi prolaze i vraćaju se. Ali mi je jako drago što je prošlo vrijeme prenaglašenosti, jakih kontura, tamnih obrva i očiju. Definitivno treba da izgledate svježe i da istaknete ljepotu koju već posjedujete”, priča šminkerka i savjetuje naše čitateljke kako da se našminkaju za najluđu noć.

“Crveni ruž je idealan izbor! Sve nijanse crvene i usne koje se blago sijaju. Ovo ljeto su najpopularniji bili tzv. nude nijanse ruževa, uglavnom mat, a sada je vrijeme da dodamo malo boje. A za one koji ne vole intenzivnije boje na usnama mogu se poigrati sa bojama na očima, pa i sa gliterima, što da ne. Ali je važno da ne pretjeramo, da sve prilagodimo svom licu i karakteru. Najvažnije od svega je da izgledamo svježe sa tom šminkom, nikako umornije i oštrije”, otkriva Savić-Vuković, za koju će se po svoj prilici tek čuti u svijetu.

“Uskoro se nadam povratku u Ameriku, gdje sam već četiri godine bila sa svojom porodicom. U planu je saradnja sa jednim njihovom poznatom stilistkinjom koja ima TV emisiju, ali još ne mogu da detaljišem. Saznaćete sve na vrijeme”, zagonetno nam je obećala i zaključila razgovor šminkerka.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!