Da li znate ko su "bromoseksualci"?

#Bromoseksualci #Prijatelji

screen-shot-2014-01-08-at-8-33-24-am1.png

„Bromoseksualnost“ je termin kojim se opisuje intenzivno, aseksualno prijateljstvo između dvojice muškaraca od kojih je jedan homoseksualac.

Iako jedni žele da spavaju sa ženama, a drugi s muškarcima „bromoseksualci“ (složenica od riječi braća i romansa, brothers + romance) mogu da budu vrlo dobri prijatelji koji se odlično razumiju.

Prijateljstvo heteroseksualnih i homoseksualnih muškaraca nije novost u svijetu, ali dosad je bilo prilična nepoznanica u pop kulturi.

Jedan od najvećih stereotipa u pop kulturi ubjedljivo su žene koje imaju homoseksualne prijatelje, a dva muškarca od kojih je jedan homoseksualac nikad nijesu bili pretjerano zastupljeni u Holivudu.

Još prije samo deset godina takvo prijateljstvo široka publika smatrala bi neuvjerljivim, ali u posljednje vrijeme napokon je počelo da se pominje u knjigama, na televiziji i u bioskopima.

Prepoznatljiva odlika bromoseksualnog odnosa je muževnost oba prijatelja, za razliku od dosadašnjeg stereotipa u kojem muškarac homoseksualac pomaže svom heteroseksualnom prijatelju u izboru odjeće, frizure ili pri uređenju enterijera.

Novi imidž homoseksualnog prijatelja sastoji se od muževnog izgleda u kombinaciji sa stereotipnim, muževnim radnjama.

Sada se sve više prihvata ideja da heteroseksualni muškarci mogu da budu sjajna podrška svojim homoseksualnim prijateljima u izlasku radi pronalaženja i zavođenja mogućih partnera.

Mnogi muškarci homoseksualci izbjegavali su otkrivanje svog seksualnog života svijetu iz straha da će izgubiti prijatelje. Ali mnogi su bili vrlo prijatno iznenađeni kada su najveću podršku dobili upravo od svojih prijatelja.

Jedno od mišljenja jeste da kultura u kojoj su homoseksualci i heteroseksualni muškarci zajedno odrasli znatno doprinosi osjećaju zajedništva među muškarcima, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju.

Najzabavniji aspekt prijateljstva homoseksualaca i hetero muškaraca najvjerovatnije je ljubomora. Heteroseksualni muškarci su prilično ljubomorni na to s kakvom lakoćom njihovi homoseksualni prijatelji pronalaze seksualne partnere za neobavezan seks.

Ali trebalo bi da znaju da su homoseksualci zapravo zaista strogi jedni prema drugima kada je riječ o izgledu. S druge strane, hetero muškarci mogu sebi da dozvole da se zapuste, a da to nema gotovo nikakav uticaj na njihove živote.

Možda najveće iznenađenje jeste to da homoseksualci u znatno većoj mjeri od heteroseksualaca brinu da li njihov prijatelj misli da žele nešto seksualno. Taj zastarjeli stereotip prate i poteškoće kada homoseksualci i hetero muškarci razgovaraju o seksu. Homoseksualci ne pričaju o onome što se događa za vrijeme samog seksa već o okolnostima koje su dovele do te situacije.

Mnogi hetero muškarci osjećaju određenu nelagodnost kada se govori o homoseksualnom seksu jer su svjesni da tu temu ne razumiju u potpunosti.

Ipak, na kraju dana, dobro je kad ljudi s različitim iskustvima normalno žive i dijele prijateljstva.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!