Imitirajte svog partnera

J_McGonigal_Mirroring_CMS.jpg

Da biste sa partnerom ostvarili veću bliskost, potrebno je da, s vremena na vrijeme, oponašate njegovo ponašanje, tvrde stručnjaci.

Oni preporučuju da isprobate “miroring” ili “efekat kameleona” koji podrazumijeva imitiranje partnerovog govora tijela i tona glasa.

Usvajanjem istog stava, gestikulacije i intonacije ojačaćete vezu, jer će druga strana taj gest doživjeti kao znak podrške i bliskosti.

Zato, prvi sljedeći put kada budete razgovarali, pokušajte da suptilno, veoma lagano i skoro neprimijetno imitirate partnerov govor tijela.

Obratite pažnju na način na koji to činite, jer niko ne voli da ga neko imitira i to može da doživi kao ismevanje ili nametanje. Ukoliko on tokom razgovora prekršta nogu, dodiruje kosu i blago naginje glavom na jednu stranu, zašto i vi to ne biste učinili?

Nije teško, ništa ne boli, a možete mnogo da dobijete. Tako se uspostavlja sinhronizacija sa partnerom i osnažuje mentalna i emocionalna bliskost.

“Miroring” je zapravo tehnika koja se dugo i uspješno primjenjuje u biznisu, pogotovo u prodaji.

Sposobni trgovci oponašaju klijente na sasvim suptilan način, toliko suptilan da oni i ne osjete da su oponašani. Samo im daju novac za proizvod i izađu nasmijani.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!