Lista TOP 10 ljudi koji ti ne trebaju na svadbi

#Love&Sex #Gosti #Komšije #Porodica #Sreća #Vjenčanje

05_KLK-Photography_Ritz-Carlton-2016.jpg

Donosimo listu deset osoba koje ne morate pozvati ne svadbu.

1.Najbolju prijateljicu iz srednje škole s kojom vas danas veže samo lajk

Možda ste u srednjoj školi dijelile odjeću, spavale jedna kod druge i satima razgovarale o momcima, ali ako se vaša komunikacija danas svodi na povremeni lajk na, tu prijateljicu ne morate pozvati na svadbu.

2. Otuđenu porodicu i prijatelje

Od nekih članova porodice i prijatelja udaljimo se zbog “objektivnih okolnosti”, ili možda svađe. Ako ne možete zamisliti da se udate bez prisutnosti te osobe možda je vrijeme da je kontaktirate i zakopate ‘ratne sjekire’. Ali ako vam pomisao na to da opet stupite u kontakt s tom osobom više budi osjećaj tjeskobe neko osjećaj olakšanja, izbjegnite bilo kakve negativnosti i nemojte je staviti na svoju listu gostiju.

3. Prijatelje od prijatelja od prijatelja

Povremeno se s tom osobom nađete u zajedničkom društvu, ali ako ta osoba nije neko s kime biste nasamo popili kafu ne morate osjećati obvezu da je morate pozvati na svadbu.

4. ‘Prijateljicu’ koja vas iskorišćava

Ako imate ‘prijateljicu’ koja vas zove samo kada nešto treba i živi za to da stvara dramu, radije je nemojte pozvati na svadbu. Ona bi se zbog toga mogla uvrijediti, ali zar vam takva prijateljica treba u životu?

5. Kolege s kojima se ne viđate izvan posla

Nepisano pravilo kaže da na svadbu zovete samo kolege s kojima se viđate i izvan posla, odnosno kolege koji su vam i prijatelji. Što se tiče svih ostalih ne morate osjećati pritisak da ste ih obvezni pozvati na svadbu.

6. Dečka od rođake s kojim svako malo raskida.

Ko zna u kojoj će fazi biti na da vašeg vjenčanja pa se uopštee ne morate osjećati krivima ako njenog dečka ne pozovete.

7. Komšije

Ako te susjede ne biste pozvali na večeru kod sebe ili vaši razgovori traju onoliko koliko vam treba da dočekate lift ili bacite smeće, ne morate dvojiti oko toga da li ih pozvati na svadbu ili ne.

8. Rođake iz trećeg, četvrtog, petog,… koljena

Mnogi od nas daljnje rođake viđaju otprilike svakih pet godina (ili rjeđe) na porodičnim okupljanjima. Ruku na srce, te ljude vjerovatno ni ne poznajete dobro niti su vam bliski pa dan vjenčanja možete proći i bez njih.

9. Širi krug porodičnih prijatelja

Bez obzira poznajete li te ljude godinama, bilo da se radi o nekadašnjim komšijama ili ljudima s kojima ste išli u školu, ako s njima niste razgovarali godinama, osim povremenog kratkog ćaskanja kada se sretnete u prodavnici, ne morate ih pozvati na svadbu.

10. Svakoga ko nije srećan zbog vas

Ulazak u brak treba da slavite s ljudima koji vas vole i koji su srećni zbog vas. Osoba koja nije srećna zbog vas ne zaslužuje da je pozovete na svoje vjenčanje. Na tako prekrasan i važan dan okružite se ljudima uz koje se osjećate voljeno, opušteno i srećno.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!