Ljubavne veze nekad i sad: Šta se to promijenilo?

summer-love.jpg

Kako je veza izgledala nekada? Dugo smo šetali kraj rijeke, držali se za ruke, a s vremena na vrijeme pao je i poneki poljubac. Jedva smo čekali da telefon zazvoni i da čujemo taj dragi glas.

Šta se promijenilo? Promijenilo se mnogo toga. Ovo su promjene koje su zadesile ljubavne veze.

Definicija odnosa

Ranije nismo morali da pitamo jesmo li mi u vezi ili ne. Sve je bilo jasno. Čim padne prvi poljubac, to je znak da smo u vezi. Danas su stvari bitno drugačije. Popularne su šeme, kombinacije, varijante. To je sve slično samo se drugačije zove.

Vrlo često ne znamo na čemu smo. U većini slučajeva osjećamo kao da nismo u vezi, a nismo ni u pravoj šemi. Ko će razumjeti današnje veze…

Način udvaranja

Danas se brzo živi. Nema dugih šetnji koje traju mjesec ili nekoliko mjeseci, pa onda seks. Često do seksa dođe i na prvom sastanku.

Udvaranje kraće traje i često se odigrava na internetu. Niko nije spreman da se previše i predugo trudi. Većina kao da razmišlja „ako ti nećeš, ima ko hoće“. Romantično, zar ne?

Plaćanje

Ranije se smatralo da muškarac treba da plati piće. Danas se to ne podrazumijeva. Može se desiti da podijele račun, ili da čak žena plaća.

Romantika

Nije više u modi.

Način komunikacije

Uglavnom se ljudi dopisuju. Tokom dopisivanja može doći i do nesuglasica, naše poruke mogu biti i pogrešno protumačene. Nije rijedak slučaj da dopisivanje zamijeni viđanje. Postajemo li asocijalna bića?

Internet

Sada možemo da uhodimo partnera i da saznamo ono što bez interneta nismo mogli. To ima i svojih mana. Postajemo paranoični i ljubomorni često i bez razloga.

Kako se vama dopada današnji tip veza?

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar