Nauka potvrdila: Ovo je glavna odlika ljudi za kojima svi jure

home-love-couple-cute-love-couple-2015-hd-photo.jpg

Ako ste se nekada zapitali zašto određene osobe jednostavno i lako privlače društvo, ali i ljubav u svoj život, nauka sada ima odgovor na to – ravnodušnost je mnogim ljudima najveći afrodizijak.

Antropolog Helen Fišer objašnjava da često kada nas određena osoba ne simpatiše, mi počinjemo da osjećamo duboku povezanost sa njom.

“Umjesto da je ignorišemo, ne razmišljamo o njoj ili se jednostavno dostojanstveno povučemo, postajemo opsjednuti željom da je osvojimo, dodvorimo joj se, približimo”, objašnjava Fišerova.

Kako kaže, kada želimo da osvojimo pažnju osobe koja je ravnodušna prema nama, receptori za nagrađivanje u mozgu bujaju.

U mozgu se u tom trenutku aktivira dio za nagrađivanje i vi osjećate veliku energiju, snažan fokus, intenzivnu motivaciju i spremni ste da rizikujete sve kako biste osvojili tu osobu, jer je doživljavate kao životnu nagradu. Opsjednuti ste osvajanjem srca ravnodušne osobe”, ističe Helen.

Ona podsjeća da to ne znači da ćemo biti srećni kada je osvojimo, jer mi više ne razmišljamo o suštini, nego samo o formi, kako da zauzmemo neosvojivu tvrđavu.

“Potpuno smo zaslijepljeni i tek kada prođe određeno vrijeme u stanju smo da vidimo koliko smo zaludni bili.”

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!