Ove četiri tajne ne odajte ni najboljoj drugarici

#Seks #Tajne #Partner

tajne.jpg

Ne ispričati svojoj najboljoj prijateljici, ili prijateljicama, sve što se novo dešava u vašoj vezi – je skoro pa nemoguće. Uostalom, koja bi bila radnja scenarija „Seksa i grada“ da toga nema?!

Ipak, postoje neke stvari koje treba zadržati između vašeg dečka – i vas. Bez obzira koliko ste bliski sa svojom prijateljicom / prijateljicama.

Kada nemate seks

Kada vaš dečko i vi prolazite kroz period kada baš ne upražnjavate seks toliko intenzivno – na primjer, nekoliko mjeseci.

Scenario ide ovako: kažete prijateljici, a ona na to kaže “A, to je normalno. Ja i moj dečko isto tako – 4 mjeseca već suša!”

Inače bi bilo normalno da takvo nešto podijelite sa nekime, ali, Irina Firstein, njujorška terapeutkinja za parove kaže da to nije dobro.

“Ovaj tip komentara će problem učiniti normalnim, umjesto da bude problem koji treba riješiti“, objašnjava Firstein.

“Vaša prijateljica želi da vam pomogne, a zapravo vam odmaže jer nema stručno znanje u ovakvim situacijama, i ne može vam dati konstruktivno rješenje. Može vas jedino utješiti“, kazala je ona.

Kada vam partner otkrije svoju seks fantaziju

U trećoj sezoni serijala „Prijatelji“, cijela epizoda je posvećena tome kako Rejčel odaje Fibi Rosovu fantaziju o Princezi Leia, a Ros je logično ljut kada čuje da njegova maštanja zna i neko treći.

„Njegova ljutnja je opravdana“, kaže seksualna terapeutkinja Vanesa Marin.

“Većina nas ima fantazije o kojima im nije prijatno da raspravljaju sa bilo kim; to što nam se neko povjerava o svojim seksualnim fantazijama, to treba shvatiti ozbiljno i kao veliku stvar“, kaže Marin.

Stoga, suzdržite se i zadržite tu informaciju za sebe. Uostalom, kako biste se vi osjećali da on sa svojim prijateljima podijeli neku vašu seksualnu fantaziju?

Kada je neko od vas nevjeran

Bilo da se radi o emocionalnoj ili fizičkoj nevjeri, sve što se dogodilo između vas i vašeg partnera, treba ostati među vama, kaže nam Firstein.

Česta je pojava da to želite da podijelite s nekim, ali Firstein kaže da time možemo promijeniti njihovo mišljenje o vašem partneru. Vaša mama ili prijateljica može biti rame za plakanje u slučaju da se rastanete – što je dobro, ali ako se odlučite da mu oprostite stvari će se zakomplikovati.

“Iz razloga što drugi znaju, moraćete da se suočite s njihovim osjećanjima, najčešće nerazumijevanja, mržnje prema vašem partneru, neodobravanju i osudama, i to često dugi period“, kaže Firstein. Samo zamislite da ostanete zajedno uprkos tome što vas je on prevario,i jednog dana sa svojom porodicom i prijateljicama (koje znaju) imate zajednički Božićni ručak. Samo probajte da zamislite tu scenu. Jasno?

Kada vaš partner ima miris, ukus, veličinu penisa koju niste očekivali

„Kada se nekim počnete da se viđate, naravno da ćete sočne detalje o tijelu parnera podijeliti sa svojim najboljim prijateljicama,“ kaže Marin. Svako je imao razgovor s najboljim drugaricama u stilu: “I, kakav mu je?” Međutim, ako taj vaš novi partner postane vaša stalna veza, stvari se (opet) komplikuju.

“Kad-tad, vaše prijateljice će upoznati vašeg novog dečka i on bi bio zgrožen da shvati da vaše prijateljice znaju sočne detalje,“ tvrdi Marin. To, naravno, ne znači da ne smijete pričati apsolutno ni o čemu, najvjerovatnije bi mu bilo drago kad biste rekli da je sjajan u krevetu (bez detalja), ali ako je to nešto zbog čega bi mu moglo biti neprijatno (kao što je na primjer mali penis), zadržite to za sebe.

(Cosmopolitan.hr)

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!