Ovo je najbolji način da sačuvate brak

#Love&Sex #Brak #Veza

Dollarphotoclub_79057030-e1507881531128.jpg

Zaboravite na dramatično lupanje vratima i zvocanje zbog prljavih čarapa svuda po sobi. Frustracije zadržite za sebe i živjećete sa svojim princem srećno do kraja života, baš kao u bajci. Barem tako kažu stručnjaci.

Najbolji savjet koji vam iskusna osoba može dati, što se tiče braka, jeste da naučite vještinu izbjegavanja sukoba. Izgleda da je ključ za dugotrajan i srećan brak, biti tih.

Ovaj savjet je suprotan onome što nas obično savjetuju da radimo u vezama, a to je da budemo iskreni i da imamo otvorenu komunikaciju. Međutim, psiholozi kažu kako je za starije parove to najbolji način da se mir održi poslije godina zvocanja i trzavica.

Naučnici su pratili razvoj 127 bračnih parova tokom trinaest godina i snimali petnaestominutne rasprave između njih, analizirajući kakva im je komunikacija.

“Moguće je da i godine života i dužina braka igraju ulogu u povećanom izbjegavanju sukoba”, zaključuje vodeća autorka istraživanja, doktorka Sara Holi sa Državnog univerziteta u San Francisku.

Pročitajte još:   Ova aplikacija utvrđuje pravila prije vođenja ljubavi

Iako ste na početku veze ili braka, dugotrajni brak nije nešto što treba olako shvatiti. Jedna malo starija studija je pokazala da je “odljubljivanje”, momenat u kome više ne osjećate stastvenu hemiju koja je strujala među vama, postao glavni razlog za razvod, čak važniji od prevare.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!