Ovo je najbolji način da sačuvate brak

#Love&Sex #Brak #Veza

Dollarphotoclub_79057030-e1507881531128.jpg

Zaboravite na dramatično lupanje vratima i zvocanje zbog prljavih čarapa svuda po sobi. Frustracije zadržite za sebe i živjećete sa svojim princem srećno do kraja života, baš kao u bajci. Barem tako kažu stručnjaci.

Najbolji savjet koji vam iskusna osoba može dati, što se tiče braka, jeste da naučite vještinu izbjegavanja sukoba. Izgleda da je ključ za dugotrajan i srećan brak, biti tih.

Ovaj savjet je suprotan onome što nas obično savjetuju da radimo u vezama, a to je da budemo iskreni i da imamo otvorenu komunikaciju. Međutim, psiholozi kažu kako je za starije parove to najbolji način da se mir održi poslije godina zvocanja i trzavica.

Naučnici su pratili razvoj 127 bračnih parova tokom trinaest godina i snimali petnaestominutne rasprave između njih, analizirajući kakva im je komunikacija.

“Moguće je da i godine života i dužina braka igraju ulogu u povećanom izbjegavanju sukoba”, zaključuje vodeća autorka istraživanja, doktorka Sara Holi sa Državnog univerziteta u San Francisku.

Iako ste na početku veze ili braka, dugotrajni brak nije nešto što treba olako shvatiti. Jedna malo starija studija je pokazala da je “odljubljivanje”, momenat u kome više ne osjećate stastvenu hemiju koja je strujala među vama, postao glavni razlog za razvod, čak važniji od prevare.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!