Pet najčešćih ljubavnih problema i rješenja za njih

5876390-16x9-940x529.jpg

Što god bio vaš problem, Cosmo ima ideju kako ga riješiti!

1. Imate previše obaveza i premalo vremena za provoditi ga zajedno. Ponekad nije toliko stvar u kvantitetu. Pobrinite se da provodite dovoljno kvalitetnog vremena zajedno. Pronađite vrijeme jedno za drugo i pokažite mu da je poseban. Pogledajte film koji mu se sviđa ili mu za večeru pripremite omiljeno jelo. Stavite ga u raspored i često ga zovite. Pobrinite se da ne dobije osjećaj kako vam je posao važniji od veze. Razgovarajte o strahovima, brigama i potrudite se tjelesno povezati kao i emotivno… i kroz igru.

2. Svako je u svom svijetu. Pronađite nešto uzbudljivo što možete raditi zajedno, nešto što zanima barem jedno od vas. Na primjer, on voli sport, a vi balet. Pokušajte otići na događanje onog drugog sa zanimanjem te budite otvoreni za nova saznanja i ideje. Iskoristite svoju nekompatibilnost za stvaranje zajedničkih uspomena. Važno je biti fleksibilan i spreman na kompromise jer udaljavanje partnera često proizlazi iz dosade. Radite zajedno nešto iz čega oboje možete učiti i što će vas upotpuniti.

3. On se zatvara u sebe. Pokušajte saznati o čemu je riječ bez da ga okrivljujete i osuđujete. Dajte mu do znanja da ste otvoreni za sve što god to bilo. Pokažite mu da može sigurno razgovarati s vama. Budite saosjećajan slušalac. Ako se tajnovito ponašanje nastavi ili se on počne braniti, potražite pomoć kroz savjetovanje.

4. Više ne možete razgovarati kao prije. Ako iskrice polako nestaju, vrijeme je da ih vratite natrag. Budite zaigrani, više se grlite i ljubite i trudite se ostati povezani tokom seksa. Odredite vrijeme za razgovor koje će vas povezati, ali tada ne razgovarajte o problemima. To je vrijeme za povezivanje, a ne za jadikovanje. A kada razgovarate o problemima, pokušajte ne biti sarkastični – umjesto toga se fokusirajte na razgovor o vašim interesima. I ništa ne pokušavajte riješiti preko poruka – tjelesna blizina ili barem telefonski razgovor povećavaju razinu endorfina i pomažu vam da vratite početnu međusobnu privlačnost.

5. Neprestano se svađate. Prava svađa je bitna. Stalno prepiranje je znak da ste vi i vaš partner u odmjeravanju snaga. Kada morate raspraviti neki problem, tražite za to određeno vrijeme. To daje kontrolu vašem partneru i eliminira obrambeni stav. Naučite pregovarati o svojim potrebama bez prisiljavanja, prijetnji, okrivljavanja ili sramoćenja partnera. Napravite popis onoga što volite na partneru, na čemu ste zahvalni i što cijenite na njemu, a on neka napravi isto o vama. Slušajte koji ga problemi muče i pokažite suosjećanje. Odaberite svoje bitke i svrstajte probleme u svojoj vezi u kategorije.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!