U susret Danu zaljubljenih: Ginisovi rekordi koji potvrđuju da ljubav ne poznaje granice (FOTO+VIDEO)

Sjutra je Dan zaljubljenih, a svi koji obilježavaju ovaj datum vjerovatno smišljaju kako da iznenade svoju drugu polovinu. Pokloni, cvijeće, izlazak… samo su neke od ideja. Kada je ljubav u pitanju ništa nije teško, a ni nemoguće. Danas su i Ginisovi rekordi obojeni „bojom ljubavi“, pa su pred vama primjeri koji dokazuju da ovo osjećanje ne poznaje granice.

Foto: Guinnessworldrecords

Najduži poljubac pod vodom

Cilj je da što duže ostanete pod vodom sa svojim partnerom. U ovoj disciplini su se takmičila dva para, a pobijedili su Mišel Fukarino i Elisa Lazarini. Njihov poljubac pod vodom trajao je tri minuta, 24 sekunde i 34 stotinke.

Najniži bračni par

Paulo Gabriel da Silva Baros i Katuća Li Hošino iz Brazila upisani su u Ginisovu knjigu rekorda kao najniži bračni par na svijetu. Paulo je visok 90,28 centimetara, a njegova supruga 91,13 centimetara. Zajedno ovaj bračni par doseže visinu od 181,41 centimetar. Upoznali su se putem društvenih mreža 2008. godine, a vjenčali su se osam godina kasnije.

Najveća kutija čokolade

Ukoliko želite da vaša druga polovina zauvijek pamti ovaj Dan zaljubljenih, onda je kutija čokolade poput ove neće ostaviti ravnodušnom. Proizvođači konditorskih proizvoda su 2008. godine oborili rekord napravivši čokoladnu kutiju visoku pet metara, i tešku 1.690 kilograma (težina malog automobila).

Foto
Foto: Guinnessworldrecords

Djevojka koja je uhvatila najviše bidermajera

Džejmi Džekson iz Amerike se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao djevojka koja je uhvatila najviše svadbenih buketa. Od 1996. godine prisustvovala je na više od 100 svadbi i uhvatila oko 50 bidermajera. U šali je često i nazivaju „ubicom buketa“. Kaže često da je amajlija mladencima, jer samo su se četiri braka završila razvodom.

Najduži nevjestin veo

Ukoliko ste od onih djevojaka koje svoju vjenčanicu ne mogu zamisliti bez vela, ovaj će vas sigurno ostaviti bez daha. Naime, dugačak je 8.095 metara, a izrada je trajala dva mjeseca.

Foto
Foto: Guinnessworldrecords

Najbrojniji zagrljaj parova

11.460 ljudi – 5.730 parova odlučilo se da obori rekord najbrojnijeg zagrljaja parova na svijetu. Naravno, ovi Italijani su uspjeli u tome 2016. godine.

Foto
Foto: Guinnessworldrecords

Višestruki šampioni u „ sportu“ nošenje žene

Tradicionalno takmičenje u nošenju žene održava se svake godine u Finskoj. Navodno, ovaj „sport“ ima veze sa tradicionalnim običajem otimanja žena iz obližnjih sela.

Kristina Hapanen i njen suprug Taiso Mietinen su par koji je najviše puta pobijedio u ovom takmičenju. Osvajali su zlato od 2009. do 2013. godine, a zatim su se na tron opet vratili 2017. godine.

Izvor: FOS

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!