Zašto muškarci čeznu za bivšim djevojkama?

sex-love-life-2015-06-signs-he-loves-you-main.jpg

Da li se i vama poslije određenog vremena javila želja da se ponovo vidite sa bivšom djevojkom? Ako jeste, ne brinite niste jedini.

Najnovija istraživanja su pokazala da je to sasvim normalno muško ponašanje i da postoji razlog zbog kojeg se osjećanja ka bivšim djevojkama vraćaju.

Naravno, sve zavisi od načina na koji ste se razišli sa tom osobom. Neki imaju prilično loša iskustva kada su raskidi u pitanju i ne bi pomislili ni da porazgovaraju sa svojim bivšim partnerkama, a kamoli da sa njima legnu u krevet.

Međutim, to nije uvijek slučaj. Postoje i oni koji su raskinuli, ali su na neki način ostali u kontaktu ili se viđaju preko zajedničkih prijatelja. Kod takvih osoba se često javljaju ponovna osjećanja i želja za druženjem i, naravno, seksom.

Sada se postavlja pitanje, zbog čega muškarci čeznu za bivšim djevojkama i zbog čega žele ponovo da budu sa njima?

Evo odgovora:

Sve je povezano sa vašim mozgom, tj neurohemijom koja se u njemu odigrava. Kada ponovo stupite u odnos sa bivšom osjećate se kao pobednik, kao neko ko je uspio da ispravi greške i da povrati nešto što je izgubio. Takva razmišljanja se nesvjesno dešavaju u vašem mozgu i on zbog toga čini da se vi osjećate sjajno. Naravno, seks sa bivšom djevojkom će biti bolji nego seks sa nepoznatom djevojkom, jer nju već poznajete i imali ste neka prethodna iskustva. Tu se takođe javlja želja za dokazivanjem i za vraćanjem prvobitnih iskustava, pa se oba partnera u ovoj situaciji trude da budu što bolji i od drugog dobijaju nevjerovatno zadovoljstvo koje ih čini srećnim.

Naučna istraživanja su čak pokazala da muškarci koji dožive orgazam sa bivšom djevojkom padaju u stanje slično transu i na taj način doživljavaju pravu katarzu i nirvanu. Takva seksualna senzacija blokira sva ostala čula i razmišljanja i dopušta organizmu da se fokusira samo na seksualni užitak, zbog kog on postaje nevjerovatan.

Često se dešava da se parovi na ovaj način pomire, jer ovim putem prožive fantastičnu noć koja ih natjera da žele još.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!