„Bon Jovi“ i „Dire straits“ u Kući slavnih rokenrola

Legendarni bendovi „Bon Jovi“ i „Dire straits“ kao i pjevačice Rozeta Tarp i Nina Simon (posthumno) primljeni su u Kuću slavnih rokenrola.

Foto: „Prvi gitarista grupe ‘Bon Jovi’, američki muzičar Riči Sambora pridružio se kolegama“ (Foto: AP)

Čuveni muzičari ušli su u istoriju i zvanično kada su primljeni u Kuću slavnih rokenrola.

Prvi gitarista grupe „Bon Jovi“, američki muzičar Riči Sambora pridružio se kolegama da bi u „Pablik holu“ u Klivlendu zajedno prisustvovali svečanosti i izveli hitove „You Give Love a Bad Name“ i „It’s My Life“.

Američka grupa je svoje prvo izdanje „Bon Džouvi“ objavila 1984. godine, čime je ispunjen uslov da prvi album izvođača napuni četvrt vijeka.

Foto: „U Kući slavnih sada su i ‘Dajer strejts’ i ‘Kars'“ (Foto: AP)

U Kući slavnih sada su i „Dajer strejts“ i „Kars“.

Legenda soula Nina Simon i zvijezda gospela Rozeta Tarp, koje su bile inspiracija mnogim rok muzičarima, posthumno su dobile mjesto u Kući slavnih.

Izvođači koji su ostvarili veliki uticaj na razvoj i očuvanje rokenrola stiču pravo da budu izabrani i uđu u taj ugledni klub, 25 godina nakon objavljivanja prvog snimka.

Foto: „Legenda soula Nina Simon i zvijezda gospela Rozeta Tarp, koje su bile inspiracija mnogim rok muzičarima“ (Foto: AP)

O mjestu u Kući slavnih odlučuje odbor od 900 članova.

Kuća slavnih sa sjedištem u Klivlendu, najpoznatiji je muzej rokenrola posvećen najuticajnijim muzičarima, producentima i rok umjetnicima.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!