Brega priredio spektakl na Ćemovskom polju

Goran Bregović i simfonijski orkestar održali su sinoć na Ćemovskom polju koncert, pod nazivom „Tri pisma iz Sarajeva“. Koncert je održan povodom velikog jubileja 55 godina kompanije, „13. jul-Plantaže“.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/06/14/285317/Podgorica%20Proslava%2055%20rodjendana%20kompanije%20Plantaze%20koncert%20Gorana%20Bregovica%20KADROVI.mp4

Na sceni je bilo preko 70 izvođača, a nastup je uveličala činjenica da je bina postavljena iznad čokota u sred vinograda Ćemovsko polje.

Muzički projekat „Tri pisma iz Sarajeva” inspirisan je trima religijama – hrišćanstvom, islamom, judaizmom i različitim načinima na koji se svira violina u svakoj od tih kultura – klasičnim, orientalnim i klezmerskim.

Ovom muzičko-scenskom spektaklu prisustvovali su prijatelji Plantaža iz cijelog svijeta, a poznato je da Plantaže svoja vina izvoze u preko 40 zemalja.

Najavljeni su gosti iz Kine, Indije, Švajcarske, SAD, Kanade, kao i zemalja regiona od kojih je najveći broj iz Srbije i BiH, kao značajnih izvoznih destinacija.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!