Izvinjenje Bona zbog seksualnog uznemiravanja

Irski pjevač Pol Hjuson poznatiji kao Bono danas se izvinio poslije medijskih izvještaja da je bilo seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u nevladinoj organizaciji „One“ čiji je on jedan od osnivača.

Bono: Zaista mi je žao (Foto: Guliver/Getty Images)

Bono (57) izrazio je žaljenje i rekao da je „bijesan“ poslije optužbi objavljenih u britanskom listu Sandej majl i dodao da će se sastati sa žrtvama kojima želi lično da se izvini.

Britanski list je prenio seriju incidenata među kojima je slučaj jedne udate žene koja radi u toj organizaciji u Johanesburgu. Ta žena je rekla da je prebačena na lošije radno mjesto jer je odbila seksualne odnose s jednim tanzanijskim poslanikom.

„Zaista mi je žao. Mrzim zlostavljanje, to ne podnosim“, rekao je Bono, frontmen grupe „JuTu“ (U2).

Prema njegovim riječima, organizacija postoji upravo zbog borbe protiv zlostavljanja najsiromašnijih ljudi u najsiromašnijim djelovima svijeta.

U organizaciji „One“ čije je sjedište u Vašingtonu nalaze se bivši britanski premijer Dejvid Kameron i generalna direktora Fejsbuka Šeril Sandberg, kao i bogati preduzetnik Mo Ibrahim.

Advokati sedam bivših članica organizacije podnijeli su krivine prijave tražeći obeštećenje zbog pretrpljenog „emocionalnog, fizičkog i psihičkog zlostavljanja“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!