Lake fest bez stranih imena

Lake fest ove godine neće imati inostrane zvijezde u svom line up-u, jer nijesu u mogućnosti finansijski da obezbijede.

Foto: Lake festFoto: Foto: Lake fest

To je danas saopštio direktor festivala Peđa Zečević na konferenciji za medije dodajući da će ove godine festival kraj jezera Krupac biće održan od 9. do 11. avgusta, a da se očekuju nastupi imena kao što su Van Gogh, Ritam nereda, Orthodox Celtsa.

Na festivalu bi trebalo da nastupi i grupa Punkreas, koji ove godine obilježava 15 godina postojanja.

Cijeli line up festivala biće poznat u narednih 15 dana, a trebalo bi da nastupi 21 grupa.

Pored Zečevića, medijima su se obratili predstavnici generalnih sponzora festivala Ćazim Hodžić, generalni direktor direktorata za razvoj turističke destinacije i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Sonja Nikčević, potpredsjednica opštine Nikšić, Natalija Milić iz Pivare “Trebjesa”, Eleonora Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore.

“Opština Nikšić nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima podrži Lake fest, koji već osam godina okuplja vrlo značajna imena crnogorske i regionalne scene, jer je prepoznala ovaj festival kao vrlo važnu manifestaciju koja doprinosu razvoju turizma Nikšića, kao i promociji grada na širem planu”, rekla je Nikčević.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom od 2014. godine realizuje Program podsticajnih mjera u oblasti turizma. Jedna od mjera koja se sprovodi u sklopu ovog Programa je i mjera podrške za organizaciju muzičkih festivala koji značajno doprinose obogaćenju turističke ponude Crne Gore tokom ljetnje turističke sezone.

“Ne treba posebno govoriti o samom značaju Lake fest-a za grad Nikšić i za sve građane ovog grada koji su prepooznali festival kao odličnu priliku da promovišu svoj grad. Ovaj festival uvezuje centralni, južni i sjeverni dio Crne Gore i daje mogućnost posjetiocima da ne samo uživaju u muzičkom spektaklu nego i da dožive Crnu Goru na najljepši mogući način”, izjavio je Hodžić.

Pivara “Trebjesa”, sponzor od samog početka Lake fest-a i ove godine će u okviru festivala organizovati društveno odgovorne aktivnosti.

“Činjenica da je Nikšićko pivo zvanično pivo festivala već osam godina, dovoljno govori o povjerenju i partnerskom odnosu koje imamo sa organizatorima Lake fest-a. Dodatnu vrijednost ćemo i ove godine kreirati realizovanjem ekološke akcije “Rock and Recycle” na koju smo naročito ponosni, s obzirom na to da je prošle godine tokom festivala prikupljeno 30.000 hiljada plastičnih čaša od kojih je napravljena i skulptura vidre koja će krasiti ovogodišnji prostor festivala”, izjavila je Milić dodajući da će i ove godine biti obezbijeđen organizovan prevoz za sve posjetioce festivala po pristupačnim cijenama.

Elektroprivreda Crne Gore je kao i ranijih godina besplatno ustupila prostor oko Krupačkog jezera, kao i uložila značajna finansijska sredstva za organizaciju ovogodišnjeg festivala.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!