Muzičko nasljeđe CG na Cetinju

#MinistarstvoKulture

Međunarodna naučna konferencija „Muzičko nasljeđe Crne Gore“ biće otvorena sjutra u 20.30 sati, u Ministarstvu kulture na Cetinju. Konferencija će trajati do četvrtka, 31. avgusta.

.

Konferenciju koju organizuju Muzička akademija i Ministarstvo kultre otvoriće Janko Ljumović, ministar kulture.

„Učestvovaće sedamnaest izlagača iz zemlje i inostranstva, među kojima i neka od najznačajnijih imena iz oblasti etnomuzikologije, poput profesora Svanibora Petane, profesorke Jasmine Talam, profesorke Ardiane Ahmedaje, dr Koraljke Kuzman Šlogar, dr Selene Rakočević i drugih, koji će dati doprinos novim perspektivama u sagledavanju i očuvanju crngorske muzičke baštine“, navodi se u saopštenju.

Ovom značajnom konferencijom, kako se dodaje, Muzička akademija na Cetinju započinje aktivnosti na polju podsticanja nučnih i umjetničkih istraživanja.

„Fokusirana na istraživanja muzičke tradicije Crne Gore, zaštitu nematerijalnog nasljeđa i na nematerijalno nasljeđe kao potencijalni razvojni resurs, konferencija „Muzičko nasljeđe Crne Gore“ još dublje elaborira teme o refeleksiji identiteta kroz muzičko nasljeđe, aplikativnoj muzikologiji ali i novim istraživanjima crnogorske muzičke tradicije“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!