Počeo Lejk fest

#LejkFest

Muzički festival Lejk fest kraj Krupačkog jezera u Nikšiću počeo je večeres nastupom podgoričkog sastava Mikrokozma.

Gomila Nesklada na bini (foto: Lake Fest)

Ovogodišnje izdanje festivala počelo je bez kiše, koja je prethodnih godina znala da pokvari puni ugođaj.

Nakon grupe Mikrokozma, koja je imal čast da otvori prvo veče festivala, na binu su potom izašli Buč Kesidi, Justins Johnson i Gomila nesklada.

Nakon 22 sata počeo je nastup benda Zabranjenog pušenja, koji je jedan od najočekivanijih nastupa, ne samo prve večeri, nego i festivala uopšte.

Nakon kultnih rokera iz BiH, slijedi i nastup hedlajnera – zagrebačkog Hladnog piva, benda koji je 2013. svirao kraj Krupca, kada su ostavili veliki utisak na publiku Lejk festa.

Nakon njih će nastupiti Band X – AC/DC tribute.

U festivalski kamp je i ovoga ljeta pristigao veliki broj gostiju, kako iz ostalih gradova Crne Gore, tako i iz inostanstva, a tu je i veliki broj Nikšićana, pa pozamašan broj šatora obećava odličan provod i u dijelu mimo festivalskog prostora, prenosi portal Onogošt.

Štandovi sa hranom i pićem, dežurne službe, obezbjeđen parking prostor i prevoz, dokaz je da su organizatori i ove godine mislili na pun ugođaj posjetilaca i da bili na visini zadatka.

Ipak, popularni zagrebački punk bend Hladno pivo večeras je jedan od hedlajnera festivala i obećava odličan provod kako bi podsjetio posjetioce Lejk festa na njihov nastup od prije par godina.

Frotmen ovog benda Mile Kekin, ne krije oduševljenje povodom nastupa.

„Jako se dobro sjećam tog koncerta i nevjerovatne energije. Publika je bila nevjerovatna a i mi smo bili na visini zadatka. Ove godine će repertoar bit naravno malo drugačiji je se to kod nas stalno mijenja.Neke stvari sa zadnjeg albuma nismo imali još priliku predstaviti pa će pored onih pivskih naših klasika ljudi imati i priliku čuti i Firmu, Mojoj majci , Vjeruj u mene i još neke nove stvari koji su nam trenutno koncertni favoriti“, najavio je Kekin, prenoi Onogost.me.

Već na početku prve festivalske večeri osjeća se energija koja obećava i nema sumnje da će i ovo izdanje spektakla na Krupcu biti za pamćenje, navodi nikšićki potal.

Foto: Onogost.me

Drugo veče festvala otvoriće bend Parampaščad, a potom slijede OPG i GRU, Natali Dizdar, Galija, Bad Copy i francuski indie rock trio Talisco.

U nedjelju, osim Nevernih beba i Džajkovskog, nastupaju i Freedom, Porto-Morto, Pero Deformero, Mortal Kombat i Samostalni referenti,koji ćei zatvoriti festival.

Kamp je i ove godine besplatan.

Festival će, kako su saopštili organizatori, osim u duhu rok muzike, biti i u duhu ekologije.

I ove godine biće organizovan prevoz iz Podgorice i nazad.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!