Preminuo gitarista Parnog valjka

By ana popovic

rastko_jutarnji


Rastko Milošev Ras
, koji je sa nepunih 18 godina 1979. postao gitarista sastava Parni valjak, sa kojim je snimio njihove najpoznatije albume, preminuo je u 53. godini, objavio je Jutarnji list.

Njegov prepoznatljiv zvuk gitare publika će pamtiti po albumima „Vruće igre“, „Vrijeme je na našoj strani“, „Koncert“, „Glavnom ulicom“, „Uhvati ritam“ i „Pokreni se“.

– Ne mogu vjerovati da ga više nema. Bio je stvarno veliki talent i dobar, tih čovjek. Kada pomislim na njega, sjetim se onog dječka koji je stajao ispred „Zvečke“ i govorio mi da zna svirati – izjavio je za „Jutarnji list“ Husein Hasanefendić Hus, koji je Rasa doveo u Parni valjak.

Poslije pet uzbudljivih godina sa ovim sastavom, Milošev odlazi iz Parnog valjka i počinje da radi kao studijski muzičar, te tokom 80-tih sarađuje sa Oliverom Mandićem, Dinom Dvornikom, Terezom Kesovijom, Kaliopi, Dinom Merlinom, Plavim orkestrom, Haustorom, i mnogim drugim.

U to vrijeme je osnovao i grupu „Ras 2va 3ri“, sa kojom je 1990. objavio album „Granice“, a posljednje studijsko izdanje, album „Sanctuary“ objavio je 2011. godine.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!