Solistički koncert Slavena Knezović sjutra u KIC-u: Obilježava 25 godina karijere

#SlavenKnezović #KIC

U sklopu ,,Podgoričkog kulturnog ljeta” Slaven Knezović sjutra veče u KIC-u Budo Tomović prirediće besplatan jednočasovni solistički koncert sa početkom u 21 sat. On je na jučerašnjoj pres konferenciji tokom druženja sa novinarima najavio interesantne goste i pozvao publiku da u što većem broju dođu i zajedno proslave 25 godina njegove bogate muzičke karijere.

– Naglasiću da ovo nije klasični solistički koncert. Želio sam da priredim lijepo muzičko druženje gdje će biti veliki broj mojih kolega sa kojima sam dugo godina sarađivao. Na sceni svojih pet minuta imaće i moji dragi gosti operska pjevačica Aleksandra Vojvodić-Jovović, pjevači Stevan Faddy, Andrijana Božović, Marko Vukčević, Monika Knezović, Anđelko-Ano Đuranović, zatim klape ,,Assa voce“ i ,,Alata“, te sastav ,,No name“- rekao je Knezović.

On je istakao da je sjutrašnji koncert mali segment autorskog solističkog rada i da je muzika njegov život.

-Ovim ću najaviti moj muzički povratak. Posljednjih godina sam radio na različitim projektima, pa sam iz objektivnih razloga bio manje prisutan u medijima – kazao je Knezović.

Na početku koncerta publika će imati priliku da uživa u premijeri spota za Knezovićevu pjesmu ,,Od luke do luke”,.

-Malo ćemo atipično ući u koncert, ne sa muzikom već uživajući u pogledu na prelijepe predjele- otkrio je Knezović, i pozvao reditelja spota Draška Đurovića da otkrije više detalja o tome.

-Bili smo na Malti prije dvije godine kada sam rekao Slavenu da u gradu koji je najpoznatija luka na svijetu uradimo neki spot. Ambijent za to je bio idealan i odgovarao je tematici pjesme ,,Od luke do luke”. Kako bi priča imala drugu stranu dio kadrova smo snimili u Perastu, koji je  potpuno različit od Malte – rekao je Draško Đurović.

On je istakao da nijesu htjeli da naprave klasičan crnogorski spot, koji bi izgledao kao razglednica bez sadržaja.

– Lijepa stvar je što ćemo spot prikazati u inostranstvu i to u Malti na njihovj državnoj televiziji- rekao je Đurović.

Knezović je sa druge strane istakao značaj snimanja u Perastu, gdje su dobili ekskluzivno pravo da kadrove snime u Peraškom zvoniku.

-Imali smo ekskluzivu zahvaljući ljudima iz Perasta koji su bili veoma angažovani i pravi domaćini da nam obejzbjede sve uslove tamo – istakao je Knezović.

Gitarista i frontmen benda ,,Crveno i crno” Mihailo Miha Radonjić rekao je da je njegovo učešće na koncertu logičan nastavak dugogodišnje saradnje.

  • Sarađivali smo na velikom broju projekata, od Evrovizije, rada sa drugim izvođačima, a sada se ,,krčka” i novi album. Svakako, moja obaveza je i da se snimci sa koncerta nađu na DVD-u- kazao je Radonjić.

Na sceni će se uz Slavena Knezovića i Mihaila Radonjića naći orkestar koji čine violinisti Vili Ferdinandi i Ivan Papović, gitarista Enes Zejnilović, basista Vladan Jestrović, klavijaturista Dario Maršić, udaraljke Gligor Đuričković, bubnjar Predrag Lazović i vokalistkinje Renata Perazić i Vjera Nikolić.Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!