Spektakularan kraj uz Biseru, Dada, DST

#BedemFest

Da je Bedem fest festival sa dušom i festival ljubavi, ponovo je dokazano na Tvrđavi prethodna tri dana. Ovaj festival ne pravi kompromise, ne odustaje od ljubavi i iskrenosti prema onome što ga je i pokrenulo – umjetnost, kvalitet i posvećenost.

Pobjednici ovogodišnjeg HGF demo festivala, zagrebačka postava Lika Kolorado, otvorila posljednji dan festivala (foto: Bedem Fest)

Mnogo je misija koje je ovogodišnji program festivala postigao, osim zabave. Ujedinjene su različitosti, spojeno nespojivo i napisana još jedna veoma drugačija priča na nikšićkoj tvrđavi.

Prvi tonovi sa Bedema večeras začuli su se kada je na binu izašla grupa Lika Kolorado, kao pobjednički bend sa partnerskog Hrvatskog demo rok festivala. Oni su, pred ne tako brojnom publikom, na binu izašli nakon vožnje od 500 kilometara. Ovaj bend, uprkos tome, zaboravlja na umor i ne krije svoje oduševljenje ljepotama Crne Gore posebno ističući oduševljenje mostom na Pivi.

Nakon 30 godina pauze u radu, nastupila je Grupa Beograd, koja je oduševljena ambijentom ali i energijom koja vlada. Interesantno je to da je ovogodišnji Bedem fest zabilježio veliki broj premijernih nastupa izvođača ali kada je ova grupa u pitanju, njima je ovo bio prvi nastup na festivalu ikada.

Naime, u vrijeme kada su nastupali prije dugogodišnje pauze, ovaj format i nije bio toliko zastupljen, te je zbog toga dolazak u Nikšić njima posebno važan.

Slušali se stari hitovi: Grupa Beograd - pionir YU elektro zvuka osamdesetih (foto: Bedem Fest)

Najviše očekivani nastup svakako je bio nastup Bisere Veletanlić, koja je učinila ovu noć zlatnom i oduševila brojnu publiku koja je dva puta pozivala na bis.

Numera „Zlatni dan“ koju je izvela u pratnji benda Vasila Hadžimanova sa kojim nastupa, propraćena je bakljama sa zidina. U razgovoru sa medijima, otkrila je da je za nju muzika krv, njen život, da ona služi muzici i da muzika služi njoj.

Za mlade, kaže, nema nikakvu preporuku već treba da rade sve samo sami i da vjeruju u sebe. Osim besprekorno otpjevanih hitova, Bisera je sa publikom ostvarila fenomenalanu komunikaciju kroz svoj prepoznatljivi humor.

Bisera Veletanlić i Vasil Hadzimanov bend na sceni (foto: Bedem Fest)

Veče umjetničkih legendi nastavljeno je nastupom Dada Topića sa bendom. Snažna svirka i mnogo energije među publikom obilježili su nastup legende koja živi rokenrol.

Za tvrđavu kaže da je ambijent koji stvara takvu atmosferu koja određuje da se nešto lijepo mora desiti.

Cijeli njegov tim je putovao cijeli dan da bi stigao na Bedem fest, a odmah nakon svirke nastavio dalje. Ipak, kako Dado i sam kaže, ne može svako da živi rokenrol.

Sa nastupa Dada Topića i Time after Time benda (foto: Bedem Fest)

Nikšićki DST je više puta nastupio na Bedem festu pa su oni na domaćem terenu na kojem i obilježavaju 25 godina postojanja i rada benda.

Za ovaj bend baklje su skoro pa tradicija na nastupima, pa bakljada i nije bila iznenađujuća koliko prelijep gest izvršnog direktora festivala Petra Šundića koji je pozvao sve volontere da izađu na binu! Pred svima, on im se zahvalio na podršci koju su prethodnih dana pružali festivalu i pozvao publiku da ih pozdravi velikim aplauzom.

Priču treće večeri festivala, ali i kompletnog 8. Bedem festa, zatvorio je mladi DJ IRON. Ovaj talentovani mladić, je prvi nastup upravo i imao na 6.Bedem festu od kada nesebično daje doprinos realizaciji festivala. Festival je zvanično zatvoren nastupom DJ Irona, rame uz rame sa Petrom Šundićem na klavijaturama – ponovo spajajući nespojivo.

Nastup DJ IRON zatvorio 8. Bedem Fest (foto: Bedem Fest)

Tokom tri dana festivala, Tvrđava u Nikšiću ugostila je Zvonka Bogdana, Biseru Veletanlić, Dada Topića kao i bendove Punkreas, Sleeepin pilow, Love hunters, Autogeni trening, Artan Lili, Mravi, DST i mnoge druge. Posebno iznenađenje u ovogodišnjem programu bio je dolazak kultnog američkog benda Pro Pain i punk rok sastava Direktori koji nakon dugogodišnje pauze ponovo pokreće festivalsku publiku u regionu!

Ponovo, na istom mjestu u isto vrijeme, Bedem fest će pomjerati granice očekivanog i mogućeg.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!