U Londonu izložba o muzičaru Prinsu

#Princ

U Londonu će danas biti otvorena izložba posvećena karijeri američkog muzičara Prinsa, koji je iznenada preminuo 2016. godine.

Foto: Beta/AP

Restrospektiva nazvana „My name is Prince“ (Moje ime je Prins) prikazaće instrumente, nagrade i modne detalje umjetnika, poznatog kao „dijete Mineapolisa“.

Na izložbi će biti jedna od omiljenih Prinsovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video spotu pjesme „Why you wanna treat me so bad“.

Foto: Beta/AP

Veliki dio izložbe će biti posvećen albumu „Purple Rain“, a među modnim detaljima biće izloženi Prinsov neseser za šminku, ogrlice i naočari za sunce.

Izložba u Areni 02 u istočnom dijelu Londona gdje je Prins održao koncert 2007. godine, trajaće do 7. januara 2018. godine.

Pedesetsedmogodišnji muzičar iznenada je preminuo 21. aprila 2016. u svom domu od prekomjerne doze lijeka protiv bolova na bazi opioida.

Foto: Beta/AP

Prins, čije je pravo ime bilo Prins Rodžers Nelson, bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su „Cream“ ili „Kiss“ u kojima je miješao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple Rain“.

Autor je više stotina pjesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pjesmu „Purple Rain“ iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!