U žiriju Zvezda granda sjedi bagra koja bez pokrića glumi profesore

Čuveni klarinetista Božidar Boki Milošević je prije nekoliko dana opleo po članovima žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” poručivši im da su bagra koja bez pokrića glumi profesore.

Nakon Bokijevih uvreda iznijetih na račun estradnjaka, mnogi od njih su bili u šoku, budući da su godinama sarađivali sa klarinetistom, ali razlog za teške riječi leži u lošem zdravstvenom stanju poznatog muzičara. To je potvrdio i njegov sin Milan, koji već dugo živi u Kanadi, prenosi Alo!

On otkriva da je njegov osamdesetšestogodišnji otac iznio šokantne izjave usled narušenog zdravlja. Istovremeno, Milan moli javnost da Bokiju oprosti ružne riječi koje je uputio bivšim kolegama iz “Granda”.

“Nedavne medijske izjave mog oca su atipične za njega. On je u poznim godinama i mislim da je njegov doprinos srpskoj muzičkoj sceni daleko važniji i trajniji od trenutnih medijskih izleta. Njemu je trenutno neophodan mir. Trenutno bi svako eksponiranje samo narušilo njegovo zdravlje”, ističe Bokijev sin, koji vjeruje da će javnost imati razumijevanja za istupe njegovog oca.

“Iskreno se nadam da će čitaoci i kolege kojima se nedavno obratio razumjeti i dobronamjerno prihvatiti njegove trenutne životne okolnosti i da te izjave neće narušiti trajni utisak o njemu. Sve to, naravno, u ime sjećanja na Bokijevu ulogu i karijeru, kojoj je potpuno podredio svoj intimni, ali i porodični život”, kaže Milan, koji je inače profesor na jednom koledžu u Vankuveru i koji se nada da će publika njegovog oca Bokija pamtiti po maestralnom sviranju klarineta.

“Božidara Miloševića ljudi danas identifikuju sa nekim lijepšim, prošlim vremenima, uz skoro zaboravljene zvuke kvalitetne narodne muzike. Boki je simbol za instrumentalnu narodnu muziku i kao takav uvijek je u javnosti njegovao smisao onoga čime se pasionirano bavio cijelog svog života. Želim da kao takav bude i ostane u sjećanjima onih koji dolaze i poslije nas”, zaključio je Bokijev sin.

Podsjećamo, Boki je izjavio da u žiriju “Zvezda Granda” sjedi samo bagra i ološ i od nekadašnjih saradnika je tražio da pokažu diplome o stručnoj spremi.

“Bosanca sam učio note, Karleuša je možda prošla pored muzičke škole, Popović je sveti Sisoje koji me je tjerao da uđem u rijaliti, a ne vjerujem ni da Viki ima diplomu muzičke akademije. Ako tvrdi da je posjeduje, neka je pokaže”, rekao je, između ostalog, Boki.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!