(VIDEO) Balkan revival: “Rokenrol je način izražavanja“

Upoznajte bend “Balkan revival“ u video intervju u kom govore članovi benda kako i zbog čega je nastao bend kao i menadžerka benda i jedan od organizatora undergraund festa.

Balkan Revival je Punk Rock bend iz Vlasotinca nastao pocetkom 2016.godine, kao nastavak započetog sa polovine devedesetih, kada su bili ugušeni u radu od tadašnjeg režima zbog svojih socialno-politickih pjesama.

Prvi album “Borba pjetlova” izdaju u Hrvatskoj za poznatog Zagrebačkog nezavisnog izdavača Zdenka Franjića i njegovu izdavačku kuću Listen Loudest (Slušaj najglasnije), septembra 2016.

Album potpisuje gitarista Milan Calić, kao kompozitor i tekstopisac. Tokom 2016. bend je bio izuzetno aktivan sa preko 30-40 nastupa širom zemlje. Važi za jedan od najaktivnijih mladih bendova u Srbiji.

Pomenućemo samo neke nastupe: Srbija rok festival, Green Fest, Underground Fest, Rock On Festival, Over Load fest i nastupe sa poznatim Beogradskim bendom Dza ili Bu u Leskovcu, Zajecaru I Beogradu, kao I sa kultnim Niskim bendom Novembar u Novom Sadu, Pozarevcu, Aleksincu, Vranju, Vlasotincu…, sa poznatom novosadskom grupom Ateist Rap na Underground fest-u. Balkan Revival je imao zajedničke nastupe sa poznatim Francuskim bendom Mystic Motorcycles, Grckim bendom Voodoo Healers i sa Bugarskim bendom Daile Noise Club. Početkom 2017. bend snima singl “Heroina” čiji tekst potpisuje Beogradski pisac Ivan Bajke Bajović, kao najavu predstojećem albumu koji će izaci 2018.

Članovi benda su:

Aleksandar Dimitrijević, vokal

Milos Dimitrijević, bas & prateći vokali

Bratislav Vukadinović, bubanj & prateći vokali

Milan Calić, gitare & prateći vokali

Lazar Andiev, bas & prateći vokali

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!