(VIDEO) „Benny Brickman“ za portal Crna Gora: “Rijaliti program je jeres, ispiranje mozga narodu“

Želimir –Benny Maršnjak alias Benny Brickmann rođen 1962,g. u Nišu. Završio osnovnu i srednju školu kao i nižu muzičku školu,visoku strukovnu školu iz oblasti turizma.

Muzikom se bavi od 1979.g.od kada i datiraju prvi novinski članci o grupi ­­„Kvar“ sa kojom i počeo rokersku karijeru i sa istim snimio nekoliko kompozicija koje su doživele svjetlost dana tek prošle godine u izdanju kuće „Happy House“.

Svirao je sa mnogim poznatim i manje poznatim muzičarima i bendovima iz grada kao što su „Kriva Linija“ „City Blues Band“ „T.U.N.E.“ Rista Trajković Kvartet, “Slide Ride“, itd…

Takođe je sarađivao i sa  sastavima koji su poznati širom bivše Jugoslavije. Trenutno ima sastav koji okuplja mlade muzičare sa idejom da iskažu svoja znanja u oblastima Bluesa, Jive-a, Jazz-a, Soul-a, a nastupaju širom regiona pod nazivom „Benny Brickmann Band“.

Dakle sledeće godine slavi 40.god. umjetničkog rada a u pripremi je i prvijenac ovog Niškog sastava. Inače sa svojim bendom nastupa širom regiona i van granica na mnogim poznatim jazz i blues festivalima, na trgovima i ulicama i klubovma sa idejom promocije muzike. Najpoznatiji festivali su u Bugarskoj „Bansko jazz fest“ u Crnoj Gori „Petrovac jazz  fest“,“Nisville Jazz Festival“, “Beogradski Blues Festival“(to je samo za prošlo ljeto), takođe je svirao koncerte za zatvorenike u Niškom zatvoru.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!