Za Sea Dance od Vlade 300.000 eura

Vlada Crne Gore izdvojiće 300.000 eura za ovogodišnje izdanje Sea Dance ljetnjeg muzičkog festivala u Buljarici.

Foto: EXIT festivalFoto: Foto: EXIT festival

„Vlada je usvojila i Informaciju o organizaciji Sea Dance festivala i prihvatili Ugovor o saradnji na organizaciji ovog muzičkog festivala“, saopšteno je nakon današnje sjednice Vlade.

Ovog ljeta termin održavanja Sea Dance festvala je pomjeren i održaće se od 30. avgusta do 1. septembra. Takođe, umjesto plaže Jaz gdje se festival održavao prethodnih goidna, ove godine biće na novoj lokaciji – u Buljarici.

„U raspravi je istaknuto da je uz saglasnost Opštine Budve, a radi ostvarenja interesa turističke privrede i poboljšanja turističke ponude u post sezoni, organizator izmjestio održavanje festivala u Buljaricu, za kraj avgusta i početak septembra. Vlada je odlučila da podrži realizaciju Festivala iznosom od 300.000 eura i zadužila Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo vanjskih poslova i Nacionalnu turističku organizaciju da, u okviru svojih nadležnosti, obezbijede neophodne preduslove za njegovo kvalitetno organizovanje“, saopšteno je iz Vlade.

Vlada #CrnaGora na današnnoj sjednici donijela odluku da izdvoji 300.000 € za održavanje ovogodišnjeg #muzika #festival @SeaDanceFest pic.twitter.com/O41ZJFy6Zs

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) May 4, 2018

Kao i Vlada, i opština Budva će pomoći festivalu sa 300.000 eura.

„Opština je opredijelila i podršku u dijelu infrastrukturnog ulaganja u lokalitet Buljarice (kompletno partnerno uređenje lokacije, rješavanje otpadnih voda u zoni festivalskog prostora, uređenje parkinga i puta, osposobljavanje trafostanice)“, piše u dokumentu Vlade.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!