Duvanski dim uskoro odlazi u prošlost?

#Cigarete

Pušenju i duvanskom dimu odavno je odzvonilo. Strogi zakoni protiv pušenja, sve skuplje cigarete uticale su da se broj pušača smanji. Svemu tome morala je da se prilagodi duvanska industrija, koja sada mora da se bori za svoje potrošače. Jedna od kompanija se za pomoć obratila naučnicima.

U razvoj nove tehnologije kompanija „ Filip Moris“ uložila je dvije milijarde dolara (Foto: pixabay) Ilustracija

“IQOS je nova tehnologija, proizvod koji zagrijeva ne sagorijeva duvan i vjerujemo da će potrošači preći sa duvana na potencijalno manje štetne duvanske proizvode“, kaže Jelena Pavlović, generalna direktorka kompanije “Filip Moris“.

U razvoj nove tehnologije kompanija „ Filip Moris“ uložila je dvije milijarde dolara, a u fabriku kraj Bolonje pola milijarde eura.

“Ono što nam morate vjerovati jeste da tehnologija nije ista kao u klasičnoj fabrici duvana“, kaže Pavlovićeva.

Čovjek pod čijom je kontrolom proizvodnja duvanskih patrona bivši je inženjer Duvanske industrije Niš.

“Proizvodnja hitstikova raste, što je pokazatelj da potražnja za našim inovativnim proizvodima neprekidno raste na tržištu“, kaže Stevan Mirić iz kompanije.

IQOS se sada najviše prodaje u Japanu, kao i u svega nekoliko evropskih država.

Neko se našalio pa je i ime proizvoda preveo kao „I quit ordinary smoking“, tj. „Prestao sam da pušim obične cigarete“. To nije slučajno. Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da će broj pušača u svijetu opasti sa 22 na 19 odsto do 2025. godine. Zbog toga se i pribjeglo stvaranju jednog modernog čibuka.

Poznati proizvođač duvanskih proizvoda upravo u ovoj modernoj spravi vidi svoju budućnost. Oni očekuju da će za svega nekoliko godina uobičajeni duvanski proizvodi otići u prošlost i da će svi koristiti IQOS.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!