Facebook тестира систем којим ће заштитити кориснике

facebook_lica_ruke_pixabay.jpg

Након што се WhatsApp позабавио проблемом лажних вијести, у сличну борбу се укључио Facebook.

Наиме, ова друштвена мрежа тренутно тестира систем који ће корисницима рећи јесу ли поруке од онога за кога мисле да јесу, а сам Facebook је потврдио спровођење тестова за такав alat, javlja Motherboard.

Како се истиче, идеја је да се осигура да поруке не долазе од других, него од особе са којом разговарате.

Ако примите поруку на Messengeru, посебно од некога са ким до сада нисте разговарали, можда ћете примијетити упозорење које ће вас обавијестити је ли рачун недавно израђен. Употребљава ли особа Messenger без повезаног Facebook рачуна, земљу у којој је телефонски број особе регистрован (на темељу кода државе) и има ли рачун сличан назив стварном Messenger контакту или Facebook пријатељу.

Motherboard je објавио снимку позадине мултимедијалног умјетника Ерина Gallaghera koja приказује поруку корисника пријављеног са руског броја.

Упозорење такође показује да је рачун недавно израђен и да је број различит од оног на рачуну на којем се лажно представља.

Портпарол Facebooka изјавио је да су ти тестови дио сталних напора компаније да искоријене лажна представљања и преваре путем Messengera, као и да олакша пренос правих информација.

Извор: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!

Ostavite komentar