Fejsbuk uvodi opcije za prevenciju samoubistava

#Fejsbuk

Društvena mreža Fejsbuk uvešće nove opcije koje će korisnicima omogućiti da prijave osobu za koju sumnjaju da bi mogla da izvrši samoubistvo tokom prenosa video sadržaja uživo putem te društvene mreže.

.

Fejsbuk je danas saopštio da je kao mreža u „jedinstvenoj poziciji“ da poveže korisnike koji imaju psihičke probleme sa ljudima koji mogu da im pruže podršku.

Da bi kompanija ostvarila taj cilj, ljudi koji gledaju prenos uživo nekog sadržaja moći će da prijave taj video klip kako bi Fejsbuk momentalno kontaktirao hitne službe ako je osoba u velikoj opasnosti. Osobi koja emituje takav sadržaj u tom slučaju će na displeju telefona iskočiti više opcija, kako bi mogla da pozove nekog bliskog ili telefonsku službu za pomoć i podršku.

Kompanija će poboljšati i prijavu postova (objava) na Fejsbuku u kojima korisnik nagovještava mogućnost samoubistva ili samopovrjeđivanja, a osoba koja se oseća depresivno moći će lakše da kontaktira podršku putem Fejsbuk aplikacije za poruke Mesindžer.

Četrnaestogodišnja djevojčica sa Floride uživo je prenosila svoje samoubistvo na Fejsbuku prošlog mjeseca, nekoliko sati pošto je na toj mreži napisala da ne želi više da živi i dodala tri tužna smajlija.

Najmanje tri osobe su prošlog mjeseca uživo emitovale svoje samoubistvo na Fejsbuku koji neke opcije za prevenciju samoubistva ima duže od decenije.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!