Ferari najprofitabilniji, Bentli najveći gubitaš

Ferari je najprofitabilniji brend u autoindustriji, a najveći gubitaš je Bentli.

Ferari je u prvih šest mjeseci po svakom prodatom primjerku prestižnog automobila imao čistu zaradu od čak 69.900 eura (Pixabay)Foto: Ferari je u prvih šest mjeseci po svakom prodatom primjerku prestižnog automobila imao čistu zaradu od čak 69.900 eura (Pixabay)

Gotovo svi autoproizvođači nastoje da optimiziraju svoje poslovanje kako bi povećali profitabilnost i time stvorili dovoljno rezerve za dalja velika ulaganja. Naravno, cilj je podići konkurentnost i mirnije ući u turbulentna razdoblja.

Ford je tako spreman da ugasi „pola game“, GM je prodao „Opel“, a Folksvagen je odustao od projekta „Phaeton“.

Ferdinand Dudenhofer, profesor ekonomije iz Dizburga u svojoj studiji otkriva kako je najprofitabilnija marka Ferari.

Vjerovali ili ne, Ferari je u prvih šest mjeseci po svakom prodatom primjerku prestižnog automobila imao čistu zaradu od čak 69.900 eura, piše SEEbiz.

U pogledu profita najjači njemački brend je Porše, koji je s zaradom od 17.000 eura po svakom vozilu dvostruko profitabilniji od premijum igrača Mercedesa, Audija i BMW, koji prosječno zarade 9.000 eura.

Maserati i Volvo zarade oko 5.000 eura po svakom prodanom primjerku.

A sad oni najgori. Jaguar Land Rover trenutno vozi po rubu i na svakom prodanom automobilu zaradi tek 800 eura. Ali i to je odlično ako se usporedi s Bentlijem koji na svakom prodatom primjerku generiše gubitak od čak 17.000 eura. Tesla je tek nešto bolja, oni gube oko 11.000 eura.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar