Gasi se jedan od prvih chat servisa, Yahoo messenger odlazi u istoriju

maxresdefault-9.jpg

Jedan od prvih originalnih chat servisa Yahoo messenger odlazi u istoriju. Kako je najavljeno, gašenje ovog messengera je planirano za 17. jul, a ista sudbina ga je zadesila kao i AOL Instant Messenger koji je ugašen 15. decembra prošle godine.

Oni koji žele, svoju istoriju četovanja mogu da preuzmu putem ovog linka, tokom narednih šest mjeseci.

Oath, kompanija u vlasništvu Verizona, koja trenutno upravlja Yahoo Messengerom, nije objavila nikakve planove o tome da li će mesindžer zamijeniti novim, što bi moglo da postane konkurencija WhatsAppu ili Facebook Messengeru.

Yahoo Messenger je lansiran 9. marta 1998. godine, kao Yahoo Pager, a potom je 21. juna 1999. godine dobio svoj legendarni naziv.

To znači da će 17. jula 2018. godine, kada servis bude konačno ugašen, Yahoo Messenger imati 20 godina četiri mjeseca i osam dana.

Oath je ovu priliku iskoristio kako bi sve korisnike podsjetio na Yahoo Squirrel, koji predstavlja aplikaciju za razmjenu poruka baziranu na sistemu pozivnica, a koja se trenutno nalazi u beta fazi.

Da bi Yahoo Squirrel mogao da se koristi potreban je zahtjev (pozivnica) za pristupanje beti. Ostaje pitanje koliko vremena će proći dok i ovaj servis za četovanje ne bude ugašen.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!