Istraživanja pokazala: Do kraja 2023. više od 90 odsto odraslih imaće smartfon

#Telefoni #Istraživanje #Korisnici #PametniTelefoni

AndroidPIT-BEST-SMARTPHONES-2017-2717.jpg

Korišćenje pametnih telefona raste, a do kraja 2023. godine očekuje se da će više od 90 odsto odraslih u razvijenim zemljama imati pametni telefon, navodi Deloitte u svom novom istraživanju.

Kako se ističe , 85 odsto ljudi između 55 i 75 godina takođe će biti vlasnici pametnog telefona.

Deloitte predviđa i da će korisnici za pet godina, odnosno u 2023. godini, u prosjeku upotrebljavati telefon 65 puta dnevno.

U isto vrijeme, dodaje se da će 45 odsto odraslih korisnika pametnih telefona i 65 odsto onih od 18 do 24 godine, biti zabrinuti da previše koriste telefone za određene aktivnosti i pokušavaće da ograniče njihovu upotrebu u 2018. godini.

Očekuje se i da će više od milijardu korisnika pametnih telefona vjerovatno kreirati sadržaj sa “proširenom stvarnošću” bar jednom u 2018. godini, a najmanje 300 miliona korisnika već to radi mjesečno, a desetine miliona nedjeljno.

Deloitte predviđa da će tradicionalno gledanje televizije opadati za oko pet do 15 procenata godišnje među populacijom uzrasta od 18 do 24 godine u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji u 2018. i 2019. godini.

Ta stopa pada je slična stopi u prethodnih sedam godina i ne pogoršava se, a faktori koji odvraćaju mlade ljude od tradicionalne televizije, kao što su pametni telefoni, društveni mediji i video piraterija, polako dostižu tačku zasićenja.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!