Novi Ajfon se otključava „pogledom“

#NoviModeli #NoviModel #Ajfon7 #Iphone8

Američka kompanija Epl predstavila je dva nova modela pametnih telefona, „ajfon 8“ i „ajfon 8 plus“, sa znatno poboljšanom kamerom, displejom i zvučnicima.

Foto: Beta/AP

Desetka ima ekran koji u Eplu zovu „super retina“ ekranom, koji se služi OLED tehnologijom za bogatije boje i oštrije slike.

Novi telefon više nema „Home dugme“ – otključava se jednostavnim pogledom na ekran, jer ima Face ID tehnologiju prepoznavanja lica.

Novi telefoni trebalo bi da snimaju fotografije sa boljim bojama i manjom distorzijom, naročito pri slabom svjetlu. Displej će se prilagodjavati na postojeće osvetljenje, slično kao neki „ajped pro“ modeli, a zvučnici će biti glasniji i imaće dublji bas.

Biometrijsko prepoznavanje lica navodno je mnogo preciznije od TouchID tehnologije skeniranja otisaka prsta, koji su imali dosadašnji modeli, uključujući i novopredstavljeni iPhone 8.

Nova tehnologija biće korištena za „Animoji“, animirane emotikone, koje kontrolišete mimikom sopstvenog lica. Telefon naime, prati vaše izraze i koristi ih za animiranje emotikona.

Novi „ajfon 8“ imaće istu veličinu kao njegov prethodnik, 4,7 inča, a početna cijena će mu biti 699 dolara.

Početna cijena telefona „ajfon 8 plus“ biće 799 dolara, a on će biti dugačak 5,5 inča.

Epl je prekršio svoju tradiciju nazivanja telefona, pošto je nove telefone nazvao „ajfon 8“, a ne „7S“. Ta oznaka mogla bi da stvori utisak da su novi modeli neznatno poboljšane verzije telefona „ajfon 7“, a ne novi, znatno drugačiji modeli.

Oba modela imaće opciju bežičnog punjenja, koju imaju mnogi telefoni sa android operativnim sistemima.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!