Novi Huawei Y9 donosi ogromnu bateriju za malo novca

hua.jpg

Kompanija Huawei odlučna je da u izradi svojih novih modela prati trendove i usvoji novi standard odnosa stranica 18:9. Njihova nova linije pametnih telefona iz srednjeg segmenta, osim toga, nudi i veliku bateriju.

Nedavno predstavljeni Huawei Y9 (2018) opremljen je 5,93-inčnim displejem sa FHD+ rezolucijom (2160 x 1080 piksela) i 18:9 odnosom stranica.

Riječ je solidnom modelu srednjih karakteristika segmenta, opremljenom osmojezgarnim Kirin 659 procesorom, 3GB RAM-a i 32GB prostora za skladištenje podataka, proširivog memorijskim karticama.

A jedna od najznačajnijih karakteristika Huaweija Y9 svakako je velika baterija od 4000mAh, koja, međutim, uopšte nije uticala na standardnu debljinu telefona od samo 7,9 milimetara.

Sa zadnje strane nalazi se sistem sa dvije kamere (13MP + 2MP), dok su i sa prednje strane takođe smještena dva kamera senzora (16MP+ dva MP).

Još jedna vrlo pozitivna karakteristika modela Y9 je operativni sistem Android 8.0 Oreo (uz EMUI 8.0 korisnički interfejs). Poleđina uređaja je izrađena od metala, a sa zadnje strane je smješten i senzor otiska prsta.

Huawei Y9 (2018) će biti dostupan u tri boje: crnoj, plavoj i zlatnoj. Cijena novog modela nije još zvanično objavljena, a prognoze navode da će iznositi oko 200 eura.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!