Sajam novih tehnologija krajem mjeseca u Delti

#Tehno&Nauka #SajamNovihTehnologija #SmartTech

Vizual-za-Smart-Tech-2017.jpg

Peti Sajam novih tehnologija „Smart Tech“ održaće se 25. i 26. novembra u centralnom atrijumu TC Delta City, u organizaciji agencije Vision Event, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore, uz podršku Ministarstva ekonomije Crne Gore.

Na ovogodišnjem Sajmu novih tehnologija, posjetiocima će oba dana vikenda, od 10 časova do 22 časa, biti omogućeno da se u atraktivnom ambijentu upoznaju sa benefitima i mogućnostima primjene savremene tehnologije, kao i da se informišu o najnovijim svjetskim trendovima koji diktiraju razvoj modernog društva, a dostupni su u Crnoj Gori.

Pored nezaobilaznih pametnih telefona, tableta i računara, televizijskih sistema, pametnih kućnih aparata, audio i video opreme, na sajmu će biti prezentovane aplikacije koje štede naše vrijeme i olakšavaju nam svakodnevicu, razni gadgeti, oprema za video igrice, savremene multimedijalne usluge, kao i mnogi drugi pametni proizvodi trenutno aktuelnih brendova.

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, UNICEF-om i Telenorom Crne Gore, biće predstavljena igrica NETPrijatelji, namijenjena djeci uzrasta od 9 do 11 godina.

Radi se o igrici koja vodi djecu kroz realne životne scenarije i uči ih da prepoznaju, spriječe, zaustave i prijave nasilje na internetu. NETPrijatelji igrica je dostupna kao sajt netprijatelji.me i kao aplikacija za pametne telefone. Tokom SmartTech-a, sva zainteresovana djeca će imati priliku da igraju ovu igricu, dok će roditelji moći da saznaju više o inicijativi „Digitalna pismenost za svako dijete“, kroz koju će se digitalna pismenost obezbijediti svakom djetetu u okviru osnovnoškolskog obrazovanja.

Bitna informacija za sve ljubitelje gaming-a, jeste da će se u sklopu Smart Tech-a održati dvodnevni gaming turnir, u organizaciji E-Sports saveza, u saradnji sa igraonicama Gejming haus i PC Gamer. U subotu, 25. novembra, održaće se turnir u igrici Fifa18 i Clash royale-u, a u nedjelju, turnir u Pes-u18 na kojem će svi zainteresovani gamer–i moći da učestvuju, dok će za najbolje biti obezbijeđene vrijedne nagrade.

Prvog dana turnira u Fifa18 pobjednik dobija nagradu Sony4, drugoplasirani Fifu18, dok trećeplasirani dobija nagradu Smart watch. U okviru turnira Clash royale nagrade su sledeće: prvoplasirani dobija Samsung A5, drugoplasirani tastaturu, a trećeplasirani slušalice. Na završnom turniru Pes18 pobjednik dobija nagradu Sony4, drugo mjesto Pes18, dok je za treće mjesto obezbijeđena nagrada Smart watch.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!