Sajam novih tehnologija “Smart Tech” 2017. krajem novembra u Delti

Peti Sajam novih tehnologija „Smart Tech“ održaće se 25. i 26. novembra 2017. godine u centralnom atrijumu TC Delta City, u organizaciji agencije Vision Event, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore, uz podršku Ministarstva ekonomije Crne Gore.

Na ovogodišnjem Sajmu novih tehnologija, posjetiocima će oba dana vikenda, od 10 časova do 22 časa, biti omogućeno da se u atraktivnom ambijentu upoznaju sa benefitima i mogućnostima primjene savremene tehnologije, kao i da se informišu o najnovijim svjetskim trendovima koji diktiraju razvoj modernog društva, a dostupni su u Crnoj Gori.

Pored nezaobilaznih pametnih telefona, tableta i računara, televizijskih sistema, pametnih kućnih aparata, audio i video opreme, na sajmu će biti prezentovane aplikacije koje štede naše vrijeme i olakšavaju nam svakodnevicu, razni gadgeti, oprema za video igrice, savremene multimedijalne usluge, kao i mnogi drugi pametni proizvodi trenutno aktuelnih brendova.

Po peti put, sajmu Smart Tech, povjerenje je ukazala kompanija D Photo Trade. Ove godine predstaviće svoj nevjerovatan proizvod “iPlus” – jedinstveni način prodaje uređaja za štampu. Takođe, na svom izložbenom prostoru predstaviće najnovije modele uređaja za štampu brendova koje zastupaju na teritoriji Crne Gore: Konica Minolta, Develop, OKI i Epson.

Svi posjetioci ovogodišnjeg Sajma biće u prilici da odgledaju brojne 360 stepeni segmente, isprobaju naočare za virtuelnu realnost, dronove, kao i najnovije slušalice, punjače, adaptere, volane, džojstike, power bankove, koje će omogućiti firma Stratus, predstavljajući veoma popularan brend Acme. Pored navedenog, na izložbenom prostoru firme Stratus, biće predstavljena najaktuelnija gaming oprema brenda Aula (tastature, slušalice, miševi i sl.). Kompletnu ponudu, koju će firma Stratus izložiti na Smart Tech-u, posjetioci će moći da oprobaju i kupe po akcijskim cijenama.

Posjetiocima sajma će se i ove godine predstaviti kompanija E kupi sa brendovima za koje su zastupnici i distributeri za Crnu Goru, preko njihove sestrinske firme Kimtec CG. Najzastupljeniji će biti proizvodi jednih od najtraženijih brendova na našem tržištu – Vivax i Acer. Posjetioci će biti u mogućnosti da se upoznaju sa mnogobrojnim funkcijama Vivax telefona, televizora i kućnih aparata, kao i Acer laptopova. Poseban dio prezentacije biće posvećen promovisanju web trgovine www.ekupi.me

Firma Audio Video Concept, ovlašćeni distributer vodećeg luksuznog brenda u audio/video opremi – Bang&Olufsen-a, na Sajmu će predstaviti 4 linije ekskluzivnih proizvoda: BeoVision liniju televizora, koju odlikuje vanvremenski dizajn, moderna tehnologija i vrhunski materijali; BeoLab liniju zvučnika koju će upotpuniti rješenje za kućni bioskop 4K UHD slike; BeoSound liniju zvučnika sa aktivnim zvučnicima kao i najnovijim SHAPE sistemom ozvučenja čiji snagu i dizajn kupci mogu sami kreirati; kao i atraktivnu BeoPlay liniju aktivnih i bluetooth zvučnika i slušalica. Posjetiocima Sajma biće omogućeno da probaju sve eksponate, kupe na licu mjesta, ali i da naruče sve iz kompletnog programa Bang&Olufsen. U toku trajanja Sajma, kupcima će biti odobren popust 5-10% u zavisnosti od kupovine.

Učešće na Sajmu novih tehnologija uzeće i EWE Montenegro, koji će na svom izložbenom prostoru predstaviti DELL laptopove i monitore, NZXT kućišta, kao i Cooler master opremu.

Na izložbenom štandu kompanije Com Trade Distribution za sve posjetioce Sajma biće prestavljeni najnoviji Testa TV uređaji, smartphone-i, tableti, GoPro akcione kamere i dodatna oprema.

Radio-difuzni centar doo (RDC) će na Sajmu predstaviti svoju djelatnost pružanja usluga na području radio-komunikacija i telekomunikacija, usluge prenosa slike, zvuka i podataka, kao i druge savremene multimedijske usluge.

Na ovogodišnjem Smart Tech sajmu naći će se i Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, čiji će predstavnici davati sve neophodne informacije zainteresovanim posjetiocima o pravima korisnika elektronskih komunikacija, o zaštiti njihovih interesa, kao i o postupku podnošenja prigovora operatora, odnosno žalbe Agenciji. Takođe, svi posjetioci će biti u prilici da dobiju informativno-edukativan sadržaj koji će se naći na izložbenom štandu Agencije.

Pored ponude renomiranih kompanija koje će uzeti učešće na ovogodišnjem sajmu, posjetioci će biti u prilici da u centalnom atrijumu vide raznovrsne i inovativne konstrukcije robota, različitih dimenzija i funkcija, koje će predstaviti odsjek Mehatronika sa Mašinskog fakulteta, Univerziteta Crne Gore. Očekuje vas veoma zanimljivo predstavljanje mnogobrojnih robota: terenski mobilni robot „MNE Robeco“; mobilni robot sa ugrađenim airbag-om; balansirajući mobilni robot na dva točka, kao i mnogi drugi.

Na Sajmu novih tehnologija ćemo upoznati mogućnosti i funkcionalnosti Lego robota, kojeg će prezentovati tim „MonteBot“ iz Osnovne škole „Pavle Rovinski“, a koja predstavlja prvu školu u Crnoj Gori koja je počela da se bavi robotikom. „MonteBot“ tim će predstaviti mnogobrojne mogućnosti i funkcije robota koje su kreirali, a koje će posjetioci Sajma novih tehnologija biti u mogućnosti da oprobaju.

Na Sajmu će svoje proizvode i usluge predstaviti i lider u primjeni digitalnih tehnologija u savremenom bankarstvu, Hipotekarna banka, koja vam priprema i jedno posebno iznenađenje – proizvod koji će svi voljeti.

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, UNICEF-om i Telenorom Crne Gore, biće predstavljena igrica NETPrijatelji, namijenjena djeci uzrasta od 9 do 11 godina. Radi se o igrici koja vodi djecu kroz realne životne scenarije i uči ih da prepoznaju, spriječe, zaustave i prijave nasilje na internetu. NETPrijatelji igrica je dostupna kao sajt netprijatelji.me i kao aplikacija za pametne telefone. Tokom SmartTech-a, sva zainteresovana djeca će imati priliku da igraju ovu igricu, dok će roditelji moći da saznaju više o inicijativi „Digitalna pismenost za svako dijete“, kroz koju će se digitalna pismenost obezbijediti svakom djetetu u okviru osnovnoškolskog obrazovanja.

Bitna informacija za sve ljubitelje gaming-a, jeste da će se u sklopu Smart Tech-a održati dvodnevni gaming turnir, u organizaciji E-Sports saveza, u saradnji sa igraonicama Gejming haus i PC Gamer. U subotu, 25. novembra, održaće se turnir u igrici Fifa18 i Clash royale-u, a u nedjelju, 26. novembra, turnir u Pes-u18 na kojem će svi zainteresovani gamer-i moći da učestvuju, dok će za najbolje biti obezbijeđene vrijedne nagrade. Prvog dana turnira u Fifa18 pobjednik dobija nagradu Sony4, drugoplasirani Fifu18, dok trećeplasirani dobija nagradu Smart watch. U okviru turnira Clash royale nagrade su sledeće: prvoplasirani dobija Samsung A5, drugoplasirani tastaturu, a trećeplasirani slušalice. Na završnom turniru Pes18 pobjednik dobija nagradu Sony4, drugo mjesto Pes18, dok je za treće mjesto obezbijeđena nagrada Smart watch.

Pozivamo vas da posjetite Sajam novih tehnologija i budete u prilici da oprobate najnoviju i najinovativniju tehnološku ponudu koja je dostupna u Crnoj Gori, a koju će naši učesnici predstaviti na svojim izložbenim prostorima

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!