Samsung Galaxy S9 u vrhu prodaje

samsung-galaxy-s9-3-e1511998204702-1-768x528.jpg

Istraživačka kompanija Counterpoint je predstavila zanimljivu statistiku u svom najnovijem Market Pulse April Edition izvještaju. Kompanija je izlistala najprodavanije telefone širom svijeta u grafikonu kojim dominiraju Samsungovi aktuelni Galaxy S9 i S9+ modeli.

Counterpoint je zabilježio posebno dobre rezultate za južnokorejskog proizvođača u Sjevernoj Americi i azijsko-pacifičkom regionu.

Sa agresivnim sniženjima cijena, pogodnim paketima i sličnostima sa Galaxy S9 modelom, čak je i prošlogodišnji Galaxy S8 uspio da se tokom aprila nađe među 10 najprodavanijih telefona.

Iako se nalazi na trećem mjestu, Apple iPhone X i dalje uživa veliku popularnost. Stariji modeli kompanije iz Kupertina takođe izazivaju interesovanje kod korisnika, a ovo se posebno može reći za iPhone 7 i iPhone 6.

Xiaomi nastavlja sa svojim prisustvom na značajan način, a na aprilskoj top 10 listi ima modele na šestom i osmom mjestu: Redmi 5A i Redmi Note 5 (Redmi 5 Plus).

Counterpointova lista najprodavanijih telefona tokom aprila pokazuje još jednu zanimljivu stavku, a to je da je očigledno da korisnici preferiraju i premijum uređaje i budžetske modele u ovom trenutku.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!