Vlasnik Facebook-a će izgubiti tri milijarde dolara

nstatt_170418_1624_0052.0.0.jpg

Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, dionice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet posto, piše Independent.

Forbes je izračunao da će ovaj potez Marka Zukerberga koštati 3.3 milijarde dolara, što je oko 4,4% njegovog ukupnog ličnog bogatstva.

Zukerberg je očito popustio pritiscima, jer su 2017. godine dobili milione kritika na izgled naslovne stranice Facebooka koji je često pretrpan oglasima firmi.

“Jedan od naših fokusa u 2018. je da osiguramo da je vrijeme provedeno na Facebooku vrijeme koje je dobro provedeno. Izgradili smo Facebook kako bismo pomogli ljudima da ostanu povezani i kako bismo nas zbližili s ljudima koji su nam bitni. Zato smo uvijek stavljali prijatelje i porodicu u jezgru tog iskustva. Istraživanje pokazuje da jačanje naših odnosa jača našu dobrobit i sreću. Ali u posljednje vrijeme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – objave kompanija, brendova i medija – guši lične trenutke koji nas vode da se više povežemo jedni sa drugima”, napisao je Zukerberg u četvrtak.

Pročitajte još:   Prodaja na desetogodišnjem maksimumu

Iz Facebooka kažu da su uvjereni da je promjena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vijesti i plaćenog sadržaja.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar