Deset trikova da uštedite novac i povećate kućni budžet

genere-abundancia-1.jpg

U današnje vrijeme veoma je važno biti snalažljiv i naučiti pojedine trikove koji će vam uštedjeti budžet. Na stranim internet portalima smo pronašli čak deset stvari koje ima svako domaćinstvo, a uz pomoć kojih možete uštedjeti novac.

Iskorišćene kesice čaja

Iskorišćene filter vrećice za čaj možete upotrijebiti za elimisanje neprijatnih mirisa iz cipela. Sve što treba da uradite je da izvadite uloške, a potom stavite kesicu da odstoji tokom noći. Ako je vaš frižider poprimio razne mirise, možete ga takođe osvježiti uz pomoć filter vrećica.

Maslinovo ulje

Poznato je da se ulje masline, osim za hranu, može koristiti i za njegu. A sigurno niste znali da ono može da zamijeni gel za brijanje, ali i hidratantnu kremu za lice.

Omot od putera ili margarina

Nakon što upotrijebite puter, sačuvajte njegov zaštitni omot i kasnije ga upotrijebite umjesto papira za pečenje.

Uklonite mrlje hidrogen peroksidom

Hidrogen peroksid pomiješajte sa vodom i dobićete sredstvo koje savršeno otklanja mrlje na odjeći, ali i namještaju, zavjesama, tepisima..

Aluminijumska folija

Od aluminijumske folije napravite lopticu, a potom je ubacite u mašinu za sušenje kako biste se riješili elektriciteta. Osim toga, možete je iskoristiti za čišćenje zagorjelog posuđa i to tako što ćete zgužvati komadić folije, a potom trljati zagorjele djelove.

Metalne kašike protiv umornih očiju

Iako se na tržištu nalaze mnoge djelotvorne maske za umorno lice i tamne podočnjake, postoji jedan besplatan trik koji će vas oduševiti. Uzmite metalnu kašiku i postavite je kao oblogu na kapke. Odmah ćete primijetiti kako otečenost spada.

Soda bikarbona za odvode

Sipajte oko 100 gram sode bikarbone a u odvodnu cijev koju želite da očistite. Zatim dodajte oko 100 ml alkoholnog sirćeta i tri litra ključale vode. Nakon toga isperite mlazom vode iz slavine.

Cimet protiv insekata

Umjesto opasnih pesticida, insekata se možete riješiti i uz pomoć cimeta. Ovaj začin postavite na sva mjesta, posebno uglove, gdje se oni skupljaju.

Limun za čišćenje

Limun je odličan i kao ispomoć u čišćenju kuće. Sa njim možete čistiti kuhinjsko posuđe, mikrotalasnu rernu, kantu za otpatke, frižider, kupatilo. Koru od limuna takođe možete osušiti i koristiti za potpalu.

Pivom protiv puževa

Puževe možete otjerati uz pomoć piva. Ostatke ovog napitka sipajte u posude koje potom treba da rasporedite na mjesta gdje ste primijetili da se oni pojavljuju.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!