FOTO: Počele besplatne radionice za djecu u Igračkoteci

#UdruženjeRoditelji #Igračkoteka #Radionice #Djeca

dsc_1165.jpg

Udruženje roditelji saopštilo je da su počele besplatne edukativne i kreativne radionice za različite uzraste djece i njihove roditelje u okviru Igračkoteke i Razvojnog centra, koji se nalaze na bivšem Tuškom putu u Podgorici.

Udruženje Roditelji će, pored besplatnih edukativnih i kreativnih radionica, u istom prostoru organizovati i podršku u učenju. Kako je najavljeno, nakon obuke, volonteri će početi da pomažu djeci školskog uzrasta u savladavanju školskog gradiva, ali će moći i da učestvuju u ostalim radionicama koje će biti organizovane u Razvojnom centru, shodno željama i interesovanjima.

Udruženje je apelovalo na roditelj da doniraju očuvane edukativne igračke sa kojima se njihova djeca više ne igraju, kako bi druga djeca imala priliku da ih koriste iznajmljujući ih ili igrajući se u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra.

„Igračke izrađene od kvalitetne plastike i drveta, ali i društvene igre, knjige, slikovnice i edukativni časopisi mogu se donirati radnim danima do 15 sati i u vrijeme održavanja radionica“, piše u saopštenju.

Pročitajte još:   Šestomjesečne bebe razumiju sve što im govore roditelji

Takođe, obuka volontera će početi naredne sedmice, a svi zainteresovani za ovakav volonterski angažman u Biblioteci igračaka i Razvojnom centru mogu se prijaviti na mail udruzenje.roditelji@gmail.com ili na telefon 067 58 74 85.

Igračkoteka ili biblioteka igračaka i Razvojni centar je mjesto gdje roditelji i staratelji mogu besplatno da iznajme neku od igračaka za svoje dijete i vrate je nakon određenog perioda, slično iznajmljivanju knjiga u biblioteci. Pored klasičnog iznajmljivanja igračaka, djeca zajedno sa svojim roditeljima ili starateljima, mogu i da provedu neko vrijeme u prostoru Igračkoteke, kako igrajući se, tako i učestvujući u besplatnim tematskim radionicama i predavanjima. U proteklih 15 dana održane su likovna radionica i radionice posvećene medijskoj pismenosti, održavanju pažnje i rješavanju konfliktnih situacija.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!