Jednostavne dnevne rutine za uredniji dom i protok energije

#Dnevno #Rutine

7007197-mood-house-home-hand.jpg

U slučaju da vam je svakodnevica prebukirana, znate kako to ide: započnete nedjelju sa najčistijom kućom ikada, međutim već negdje u srijedu shvatite da niste sortirali garderobu i niste spakovali veš. Papiri se gomilaju na stolu, obuća u hodniku, prljavi sudovi u sudoperi, a čisti čekaju da budu spakovani. Do petka, kuća je tempirana bomba. Onda kreće sređivanje i sve se ponavlja.

Učinite sebi uslugu i primijenite neki od ovih trikova, tako da više nikada ne morate da provodite dragocjeni vikend u sređivanju. Obećavamo, brže je nego što mislite!

Spavaća soba
Ujutru:

Namjestite krevet čim ustanete. Ovako ćete se mnogo brže aktivirati poslije buđenja!
Obrišite noćni stočić svakog jutra. Držite maramice u fioci i brisnite stočić svakog jutra kada uzimate telefon.
Uveče:

Odmah okačite ili spakujte nazad ono što ste nosili. Nemojte samo bacati odijelo na stolicu ako se može obući još jednom prije pranja.
Uključite mašinu čim dođete kući, ako ste prikupili dovoljno veša, kako biste uveče sve to složili. Budite neprikosnoveni kada je u pitanju pakovanje i peglanje – ne dozvolite da se napravi kula od veša!

Kupatilo
Ujutru:

Naprskajte tuš/kadu sredstvom za čišćenje poslije svakog tuširanja. Naprskate, obrišete, isperete. Komplikovano? I ne baš.
Okačite peškire i mantile gdje im je mjesto. Moraju biti dobro osušeni kako biste mogli da ih koristite još neki put.
Uveče:

Raspremite površine. Jasno nam je, jutra su haotična. Međutim, ako odvojite PET minuta da raspremite svu šminku koju ste ujutru povadili, sljedećeg dana će sve opet biti spremno za uljepšavanje.
Obrišite iste te površine nakon što se spremite za spavanje. Kada završite sa čišćenjem lica i pranjem zuba, obrišite na brzinu sve što možete. To je tri pokreta rukom, a vjerujte nam, mnogo znači.

Kuhinja
Ujutru:

Spakujte čiste sudove dok kuvate kafu. Ne dozvolite da se gomilaju.
Kada primijetite da ste nešto prosuli, obrišite odmah. Lakše je nego da čekate da se zalijepi i da ribate duplo duže za vikend!
Uveče:

Rasklanjajte već dok kuvate. Kada spremite obrok, isperite sve rekvizite prije nego što sjednete da jedete. Tako će vam biti mnogo lakše da pospremite nakon obroka.
Obrišite radnu površinu i šporet prije nego što krenete u krevet. Vjerujte nam, voljećete taj osjećaj kada se probudite, a kuhinja vam je čista.

Dnevna soba
Obrišite stočić u dnevnoj sobi za vrijeme reklama. Kad nam već reklame traju i duže nego što bismo ikada želeli, izdvojte to vrijeme da na brzinu prebrišete.
Namjestite jastuke posle svake upotrebe. Stvorite sebi naviku da namjestite jastuke na garnituri svaki put kad ugasite TV i krenete na spavanje. Ne biste ostavili TV uključen cijele noći, zar ne? Onda nemojte ni izdeformisane jastuke. Kao što smo već rekli, kada se probudite i oko sebe imate uredan prostor, priliv pozitivne energije je zagarantovan!

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!