Nije sve tako crno: Nikšićki klinci otvorili restoran Pod lipom

20180611_154118.jpg

Današnja djeca, koja odrastaju uz kompjutere, rijetko se mogu vidjeti van stana ili kuće, u dvorištu ili na igralištu, kako se igraju na način na koji su se njihovi vršnjaci igrali prije dvadesetak, tridesetak godina.

Umjesto klikera, lastike i žmurke današnji klinci od roditelja traže tablet, android telefon, kompjuter.

Sad su želje djece, umjesto kupovine novog klikera, novi tablet, eksterni hard disk…

Igre koje su obilježile djetinjstvo naših roditelja, starijeg brata ili starije sestre, danas ne mogu da se instaliraju na “pametnim” telefonima ili da se igraju kod kuće ispred kompjutera. Za njih je bilo potrebno malo kreativnosti, lijepo vrijeme i drugari iz ulice.

Foto: CdM

Upravo takvu scenu zatekli smo danas u jednom prigradskom naselju u Nikšiću. Kako su nam ovi razigrani klinci objasnili, otvorili su restoran “Pod lipom”. I oni su srećni!

Naravno, imaju svu neophodnu opremu koja je potrebna da bi jedan ugostiteljski objekat funkcionisao na pravi način: opremljenu kuhinju, nasmijano i ljubazno osoblje i dobru hranu.

Na njihovom meniju se mogu naći: prženi žirovi, kuvani žirovi, mini pice, topli sendviči, sendviči od žirova, torte i kolači…

Foto: CdM

Imaju istaknut i cjenovnik, a gosti, kako su nam objasnili, hranu plaćaju listovima i cvjetovima lipe.

S obzirom na to da se u medijima mogu pročitati vijesti o ličnostima, koje ruku na srce i ne zaslužuju veliki medijski prostor, ovi klinci su danas ostavili utisak na nas i obećali smo im da će se njihova priča, priča o njihovom drugarstvu i zdravom odrastanju naći na našem portalu.

Da se fotografišu nijesu željeli, jer su kako kažu “uprljani”, ali su nas još jednom podsjetili da tako “uprljani” imaju najčistije i najiskrenije duše.

Nije sve tako crno!

M. Drašković

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!