Pet razloga zbog kojih djevojčice treba da se bave sportom

girls-sport_web.jpg

Prema istraživanjima sportskih organizacija u svijetu, postoji pet veoma jakih razloga zbog kojih djevojčice treba da se bave sportom.

1. Djevojčice koje se bave sportom su bolji đaci.

Često se misli da sportske aktivnosti van škole djeci oduzimaju vrijeme za učenje, ali istraživanja kažu da djevojčice, koje se bave sportom, imaju bolje ocjene od onih koje se ne bave. Vježbanje poboljšava koncentraciju, memoriju i sposobnost učenja.

2. Djevojčice koje se bave sportom navikavaju se na timsku igru i fokusiranje na ciljeve.

Sport uči djecu važnim životnim vještinama. Saradnja sa trenerima i saigračima, kako bi se pobijedilo i došlo do željenog cilja, uči decu kako se ostvaruje uspjeh. Ove navike i sposobnosti će im biti dragocjene u porodičnim odnosima i jednog dana na poslu.

3.Bavljenje sportom je dobro za zdravlje.

Osim što će biti u dobroj kondiciji i imati zdravu tjelesnu težinu, djevojčice koje se bave sportom imaju manje šanse da propuše. Kasnije u životu, djevojke koje vježbaju imaju manje šanse da dobiju rak dojke ili osteoporozu.

4. Bavljenje sportom gradi samopouzdanje.

Djevojčice koje se bave sportom imaju bolje mišljenje o sebi. Zašto je tako? Kada znate da vježbanjem postajete bolji u nečemu i uspijevate da postignete željeni rezultat, to podiže samopouzdanje. Sport pomaže djevojčicama da se osjećaju dobro jer su u dobroj kondiciji, nemaju viška kilograma, a pored toga pruža im priliku da steknu nove prijatelje.

5. Sport popravlja raspoloženje

Bavljenje sportom smanjuje stres i pomaže da se osjećate srećnije. Kako? Hormoni koji mozak luči tokom fizičkih aktivnosti poboljšavaju raspoloženje. Druženje sa prijateljima takođe čini da se dobro osjećate, a pripadanje istom timu stvara jake prijateljske veze. Uvijek je prijatno kad znate da će vas saigrači iz tima podržati na sportskom terenu ili van njega.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar