Radionice u Razvojnom centru: Upoznavanje kultura i tradicija širom planete

DječjiKlubČitalaca.jpg

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice predškolci će razvijati kreativnost i učiti se strpljenju, dok će malo stariji drugari podsticati ljubav prema knjizi u okviru čitalačke radionice. Za djecu osnovnoškolskog uzrasta pripremili su upoznavanje sa planetom Zemljom, kroz uzbudljive priče sa putovanja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail igrackoteka@t-com.me, broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 30. jula u 19 sati pripremljena je edukativna radionica pod nazivom Dječji klub čitalaca, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Cilj radionice je da se kod djece probudi ljubav prema čitanju i knjizi, i navede ih da razvijaju maštu. Radionicu će voditi pisac i magistar prava Tijana Ostojić, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 31. jula u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Upoznajmo planetu. Radionicu vodi Edin Krnić, putopisac koji je u posljednjih 20 godina obišao preko 110 država i istražuje našu planetu. On je tokom svojih putovanja obišao mnoge države Evrope, Amerike, Azije i Afrike. Radionica je namijenjena roditeljima i djeci osnovnoškolskog uzrasta, a broj mjesta je ograničen na 20.

U petak, 3. avgusta u 19 sati kreće kreativna radionica, pod nazivom Ljetnje šarenilo, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 6 godina.

Drugari će na ovoj radionici imati priliku da od materijala iz kuhinje prave ukrase i narukvice, koje će donijeti dah ljetnjeg šarenila i probuditi dječiju maštu i kreativnost. Cilj radionice je razvijanje preciznosti i strpljenja, kao i fine motorike prstića. Broj mjesta ograničen je na 15.

Radionicu će voditi baka Ljiljana Lakušić, čije je uključivanje dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!