Sitnice koje privlače sreću u vaš dom

84604_enterijer-profimedia_ls.jpg

Da bi se porodični dom ispunio pozitivnom energijom, nije vam potrebna nikakva grandiozna redekoracija. Dovoljno je da ukrasite enterijer sa nekoliko feng šui dekorativnih detalja koji privlače sreću, prenosi mojenterijer.rs.

Pomoću feng šui principa, možete na jednostavan način da preuredite svoj enterijer tako da postane magnetno polje za privlačenje sreće. Pritom, nije važno da li ste dekorisali vaš prostor u modernom ili tradicionalnom stilu, jer feng šui filozofija može da se primijeni u svakom enterijeru.

Ipak imajte u vidu da je svaki dom priča za sebe, što znači da će na nekim mjestima promjene u energiji postati očigledne istog trenutka kada unesete potrebne izmjene, dok će na drugim biti potrebno malo vremena da se srećni aksesoari aktiviraju i počnu da privlače pozitivne vibracije.

Ofarbajte ulazna vrata u srećnu boju

Boja je važan element u feng šui filozofiji i zbog toga joj treba posvetiti naročitu pažnju. Nijansa farbe kojom treba dekorisati vrata zavisi prije svega od strane svijeta ka kojoj su vrata okrenuta. Crna ili plava boja koriste se za ulaz okrenut prema sjeveru, dok su crvena i narandžasta vrata pozicionirana prema jugu. Ka istoku se okreću braon ili zelene nijanse, dok su za vrata usmjerena ka zapadu srećne boje siva i bijela.

Donesite svježe cvijeće

Osim što unosi dašak prirode u enterijer i stvara opuštenu atmosferu, svježe procvjetalo cvijeće privlači i sreću. Tek ubrano cvijeće možete da postavite na centralni sto u prostoriji ili pored prozorskog simsa. Ipak, vodite računa da stabljike nemaju trnje, jer ono blokira prirodan tok energije.

Pravilno rasporedite namještaj

Prema principima feng šuija, namještaj u prostoriji treba da se organizuje cirkularno, jer se na taj način obezbjeđuje neprekidan tok dobre energije. Što se tiče rasporeda spavaće sobe, za privlačenje sreće najbitnije je da se krevet strateški postavi dijagonalno od vrata.

Iskoristite bambus kao dekorativni detalj

U feng šuiju, bambus se smatra jednom od najsrećnijih amajlija. Ova biljka se izdvaja po tome što se za njen uzgoj ne koristi zemlja, već voda. Bambus je višestruko korisna biljka, jer osim sreće privlači i mir. Pored toga, bambus poboljšava raspoloženje i povećava produktivnost.

Raščistite nered kod ulaznih vrata

Jedno od najjednostavniih feng šui pravila za privlačenje sreće koje možete istog trenutka da primijenite jeste da uklonite sve nepotrebne stvari iz prostorije kod ulaznih vrata. Čišćenje nereda ne zahtijeva krupne izmjene, kupovinu novih aksesoara ili potpuno renoviranje prostorije. Da biste osjetili promjenu u energiji, dovoljno je na primjer da sklonite razbacane stvari sa poda. Podrazumijeva se da jednom organizovan ulazni prostor treba redovno da održavate u urednom stanju.

Okačite sliku sa koi ribama

Dom u kojem se nalazi jezero sa koi ribama, u feng šuiju se smatra za mjesto koje simboliše bogatstvo, zdrave međuljudske odnose i dobru sreću. Ukoliko nemate uslova za držanje živih koi riba, dobru sreću ćete privući i pomoću slike na kojoj su prikazane ove životinje. Umjesto koi ribe, možete da postavite i neku drugu vrstu, jer prema feng šui filozofiji ribe generalno privlače sreću, novac i dobar brak.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!